Kjøpte i Finland

Ness, Risan & Partners har sammen med svenske Wilfast Förvaltning kjøpt en eiendom i Finland.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Kjøpesummen er ifølge FastighetsSverige 253 millioner svenske kroner, om lag 220 millioner norske kroner. Kjøpet er i samarbeid med et investeringskonsortium. Wilfast er normalt en forvalter, men fungerer denne gangen også som en investor.

Eiendommen ligger rett nord for Helsingfors. Lokalene er på drøyt 35 000 kvadratmeter, etter å ha blitt utvidet med et tilbygg på om lag 8600 kvadratmeter. FastighetsSverige skriver at det er tegnet en 20-årig leieavtale på eiendommen med ett av Nordens ledende tekniske handelsselskaper innenfor byggesektoren.

Tomteområdet er på nærmere 170 000 kvadratmeter, eller 170 mål, og det finnes utbyggingsmuligheter for ytterligere 25 000-30 000 kvadratmeter.  Ness, Risan & Partners har sammen med Wilfast gjennomfør en rekke eiendomstransaksjoner i Sverige og Danmark. De samlede transaksjonssummene utgjør drøyt 3,5 milliarder svenske kroner. Ifølge FastighetsSverige kan partene komme til å presentere enda et prosjekt før sommeren.

Ness, Risan & Partners signaliserte mot slutten av 2009 at de kom til å kjøpe flere eiendommer.   Selskapet offentliggjorde i fjor høst at de lanserer eiendomsfondet NRP Eiendom 2010.

Ness, Risan & Partners AS ble etablert i 2000 av Christian Ness, Ragnvald Risan og Anita Næsheim. Satsingsområdene er shipping, offshore og eiendom.

Ett av selskapene er Aker Eiendomsdrift AS (50 prosent eierskap), som driver med forvaltning, drift og vedlikehold av næringseiendommer. Denne eiendomsporteføljen består av 36 eiendommer på til sammen over 287 000 kvadratmeter innenfor kontorbygg, kombinasjonsbygg og forretninger. Selskapet drifter og forvalter blant annet Drammensveien 133.

Bilde: iStockphoto

Powered by Labrador CMS