Vil hente 1,75 milliarder

Union Eiendomskapital håper å hente inn mye penger til sitt nye eiendomsfond.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det skriver Finansavisens eiendomsbilag torsdag. Fredag starter den første av fem tegningsperioder for Union Eiendomsinvest Norge, der den første tegningsrunden varer til 29. november. De fire neste kommer neste år.

Ifølge Finansavisen håper Union å hente inn mellom 875 millioner kroner og 1,75 milliarder i egenkapital til det nye fondet. I tillegg skal det belånes, slik at fondet kan kjøpe eiendom for mellom 2,5 og 5 milliarder kroner. Løpetiden for fondet er frem til 2016, eventuelt 2018.

– Vi har gjort dette en gang før. Det fungerte bra, og derfor ønsker vi å gjøre det en gang til. Risikoen og markedet vil kunne svinge, men vi er rigget for denne typen investeringer, sier partner Lars Even Moe i Union Eiendomskapital til Finansavisen. Union Eiendomskapital forvalter i dag Storebrand Eiendomsfond, som også har Norge som investeringsunivers.

Fondet skal kun investere i Norge. Moe sier de sikter seg både inn mot kontorer, handel og kjøpesentre, samt lager/logistikksegmentet.

– Videre skal vi se på de nest sentrale og likvide områdene, det er der det er mest med mat. Det vil si Oslo og Akershus, Stavanger, Trondheim og Bergen. Vi har også tatt med Drammen og Kristiansand, sier Lars Even Moe.

Union er ikke alene om å komme med et nytt fond.Finansavisen skriver i en annen sak at Ness, Risan & Partners (NRP) om kort tid lanserer et nytt eiendomsfond, som får navnet NRP Eiendom 2010. Her er målet norske og svenske eiendommer innenfor sektorene lager, logistikk, varehandel og industri.

– Planen er å starte opp innen et par år, gjøre flere emisjoner over en periode på 12-18 måneder og avvikle selskapet etter fem til syv år. Totalt skal vi hente inntil en halv milliard i egenkapital, sier daglig leder Morten S. Bremer i NRP Asset Management.

Gjennomsnittlig belåning i fondet anslås til 60-75 prosent, internrenten til 10-15 prosent, årlig utbytte til 5-8 prosent.

– Prisen på finansiering av eiendom har gått fra ekstremt billig til ekstremt dyr, for så å løsne igjen litt nå. Tidligere kunne man få 90 prosent finansiering og kanskje mer, men det gir høy risiko. Vi foretrekker derfor å ta denne delen noe ned og heller hente mer egenkapital, sier investeringsdirektør Thorbjørn Pedersen i NRP Asset Management til Finansavisen.

Ness, Risan & Partners AS er et uavhengig finanshus, som konsentrerer seg om bransjene shipping, offshore og eiendom. De har totalt 45 ansatte og ble etablert i 2000 av Christian Ness, Ragnvald Risan og Anita Næsheim.

Powered by Labrador CMS