SPORT: Det svarte bygget midt i bildet kan bli byens nye sportssenter. Bygget bak inneholder både et golfsenter og padelbaner.
SPORT: Det svarte bygget midt i bildet kan bli byens nye sportssenter. Bygget bak inneholder både et golfsenter og padelbaner.

Vil bygge et 2.000 kvadratmeter stort sportssenter

Men først må utvikleren få tillatelse av kommunen til å rive to gamle næringsbygg.

Publisert

Vestengveien 48 og Industriveien 29 i Sarpsborg består av to gamle næringsbygg. Disse har det lokale familiekonsernet Rks Holding via sitt utviklingsselskap Vestengveien Eiendomsutvikling planer om å erstatte med noe ganske annet. Konsernet eies av brødrene Ståle, Klaus og Rune Grandahl.

- Hjemmel- og tiltakshaver ønsker å bygge et næringsbygg på eiendommene og utnytte så mye som mulig av eiendommene til innendørs sports/idrettssenter for allmennheten, skriver plankonsulent Riss+ i en anmodning om forhåndskonferanse.

I første omgang ønsker utviklerne å få avklart hvorvidt de får lov til å bygge et slikt senter på eiendommen og hvilket volum og høyder som anses akseptabel. Dessuten opplyser de at det dreier seg om totalt 2.000 kvadratmeter.

Nærmeste nabo er Østfold Golfsenter med sju simulatorer, samt et padelsenter med åtte baner og et treningssenter på 1000 kvadratmeter.

Hva slags sportssenter brødrene vil bygge er ukjent da det har ikke lykkes Estate Nyheter å få en kommentar fra dem.

- Har ikke noe info ennå, vi vurderer muligheter på eiendommen. Ingenting er avklart, er alt daglig leder Klaus Grandahl i Grandahl Eiendom vil si på sms.

Eiendomsvirksomheten deres ble for øvrig omtalt i Estate Nyheter i 2018 da de kjøpte byens styggeste bygg for 50 millioner kroner.

Solide selskaper

Rks Holding eies av brødrene Ståle, Klaus og Rune Grandahl som har gjort det svært bra med sin bruktbilforretning Grahl Bil gjennom flere år. Men de gjør det også godt i eiendom.

• Bilforretningen som ble stiftet i 2001 omsatte for over 511 millioner kroner i 2020, 150 millioner mer enn i 2019. Driftsresultat ble snaut 16,5 millioner.

• Vestengveien Eiendomsutvikling som ble stiftet i 2005 omsatte for over 77 millioner i 2020, opp fra 40 millioner året før. Driftsresultat endte på snaut 28 millioner.

• Grandahl Eiendom som ble stiftet i 1995 omsatte for 11,7 millioner kroner i 2020 og fikk et driftsresultat på drøyt 8 millioner.

Powered by Labrador CMS