Bygget inneholder 24 leiligheter.
Bygget inneholder 24 leiligheter.

«Byens styggeste bygg» solgt for 50 mill.

Budrunden startet på 20 millioner kroner, men endte 30 millioner høyere for det mange synes er byens styggeste bygg.

Publisert

– Mange mente at eiendommen ikke var verdt mer enn 25 millioner kroner. På folkemunne blir jo dette også kalt Fredrikstads styggeste bygg, men selv om bygget ikke har fått den nødvendige fasadevasken og annet ytre vedlikehold, fremstår leilighetene som brukbare, sier eiendomsrådgiver Eivind Westby i Borg Eiendomsmegling AS.

De 24 leilighetene i bygget har vært leid ut til turnusleger, sykepleiere, studenter og andre med en tilknytning til Sentralsykehuset i Østfold. Ettersom sykehuset er flyttet fra Fredrikstad til Kalnes, var det ikke lenger så stort behov for leilighetene med dette formålet. Derfor besluttet Sentralsykehuset i Østfold å selge bygget.

Prisantydningen var på 53,9 millioner kroner, og selv om budrunden startet så lavt som 20 millioner kroner, dundret den fort opp til 50 millioner.

Eiendommen er beliggende på hjørnet av Ths. W. Schwartz gate og Hans Jacob Nilsens gate på sentrale Cicignon – området hvor det Kan Cao-eide Nordic Group Holding jobber med et gigantprosjekt. Eiendommen ligger bymessig til i et område som består av boliger og næringsvirksomhet.

20 av leilighetene ligger i hovedblokken fordelt likt på 4 plan, samt 4 leiligheter i sideblokken – også fordelt over 4 plan.

Kjøper er Sarpsborg-selskapet Vestengveien Eiendomsutvikling AS, som har sitt utspring i bilvirksomheten til familien Grandahl. De skal leie ut de 24 leilighetene i Fredrikstad. Overtakelse blir på nyåret.

Powered by Labrador CMS