Eieren har fått over 60 millioner kroner i støtte av EU-prosjektet om fremtidens grønne byer.

Gigantprosjekt i Fredrikstad

Det tidligere Sykehuset Østfold i Fredrikstad skal transformeres til et område med 1.000 boliger.

Publisert

NG Development AS, som inngår i det Kan Cao-eide Nordic Group Holding, kjøpte det tidligere sykehuset i 2014. Selskapet betalte 130 millioner kroner for det 35 mål store området, som har en eksisterende bygningsmasse på 55.000 kvadratmeter.

Gjennom Nordic Group Holding har han i dag ca. 2.500 boliger under planlegging og produksjon. Ca. 1.000 av disse skal bygges i den sentrale og historiske bydelen Cicignon, som ifølge prosjektbeskrivelsen har flotte sol- og utsiktsforhold. Eiendommen skal transformeres til et boligområde med noe innslag av næring.

– Jeg kjente til denne eiendommen, og i tillegg var det en venn av meg som tipset om at jeg burde se på den, sier Kan Cao.

Han driver stort innen eiendom, og liker spesielt godt områdeutvikling. Som Estate Nyheter skrev nylig, står han også bak et storprosjekt ved Hasle T-banestasjon.

I Fredrikstad har han visjoner om høy miljøprofil, høy arkitektonisk kvalitet og høy trivsel i europeisk målestokk. Ifølge Cao er det lagt ned betydelige interne og eksterne ressurser for å utrede muligheter, utfordringer og virkemidler for realisering av disse visjonene.

Masterplaner for Cicignon Park er utarbeidet av arkitektkontorene Snøhetta AS, Niels Torp AS og HRTB.

– Vi har også fått over 60 millioner kroner i støtte av EU-prosjektet om fremtidens grønne byer. Cicignon Park er valgt som det foretrukne demonstrasjonsprosjektet av Norges miljø- og biovitenskapelige universitet, som har koordinerende lederrolle for prosjektet, forteller han.

EU-prosjektet har 20 partnere, hvorav 15 er i Europa og 5 i Kina. Prosjektet skal demonstrere i full skala hvordan fremtidens grønne byer kan minimalisere forurensning og miljøbelastning og optimalisere trivsel.

Konkret handler dette om lagring av solenergi under bakken, urbant landbruk, behandling av vann og overvannshåndtering. Disse fire tiltakene skal fullintegreres i bydelens arkitektur og infrastruktur, slik at de blir naturlige elementer i byrommet.

Cao mener dette viser at visjonene for Cicignon Park, samt utgangspunktet som ble lagt i samarbeid med Niels Torp Arkitekter, har vært riktig og fremtidsrettet. Han sier at fremtidige beboere i Cicignon Park vil leve i en framtidsrettet miljøvennlig bydel med en arkitektur formet spesielt for å bringe lyset langt inn i prosjektet med vann og grønne elementer som en naturlig del på bakke, fasader og på tak.

Målsetningen med Cicignon Park og samarbeidet med EU-prosjektet er at dette skal bli et foregangsprosjekt i internasjonal sammenheng basert på karbonbalanse, resirkulering av avfall, vann og energi, og trivsel for beboerne.

Powered by Labrador CMS