VINNER: Dette murarbeidet holder til pris.
VINNER: Dette murarbeidet holder til pris.

Vant Murverkprisen 2021

Wesselkvartalet har tatt sikte på å videreutvikle og forfine urbaniseringen av Asker sentrum.

Publisert

Murverksprisen er en arkitekturpris som ble opprettet i 1979 av Norsk Leca for å stimulere og utvikle bruken av murverk i norske bygg. Årets pris deles ut på Norsk Murdag i Bergen 28. oktober, men allerede nå ble det klart at prisen tildeles Vigsnæs+Kosberg++ arkitekter for Wesselkvartalet i Asker.

Dette 20.800 kvadratmeter store boligprosjektet har sju etasjer på det høyeste over en parkeringskjeller, og de to nederste er avsatt til næring. Det er Tandberg Eiendom som er hovedaksjonær i utviklingsselskapet.

Prisen deles ut for fremragende arkitektur i tegl- eller blokkmurverk der murverket er anvendt på en håndverksmessig og teknisk god måte. Utdeling gjøres i et samarbeid mellom Norsk murforum, Byggutengrenser og Norske arkitekters landsforbund.

- Vi føler oss sikre på at Wesselkvartalet med sin rikholdige teglbruk og varierende formuttrykk evner å begeistre både utbyggere og folk flest, heter det blant annet i en pressemelding fra Byggutengrenser.

I Asker sentrum har tegl har vært brukt som hovedmateriale i lang tid, og dette kvartalet som er bygd på en av de siste tomme sentrumstomtene føyer seg dermed inn i denne tradisjonen.

- Volumet er tilpasset omgivelsene i materialbruk og volumoppbygging, samtidig som det beholder og styrker eksisterende akser og siktlinjer. Bygningsmassen tilpasser seg bymønstret samtidig som fasaden inn mot gårdsrommet er gitt en mykere og organisk utforming, heter det blant annet.

Wesselkvartalet som har vært en salgssuksess er delvis ferdigstilt fjerde kvartal 2021, med brukstillatelse for alle leilighetene, kjelleren og de fleste næringsenhetene. Utomhusplanen forventes ferdigstilt 2022.

Powered by Labrador CMS