STUDIETUR: Ung i Næringseiendom har hentet inspirasjon fra dansk byutvikling i København.

Ung i Næringseiendom fant inspirasjon i «foregangsbyen» København

45 medlemmer i Ung i Næringseiendom dro på årets studietur til København i Danmark.

Publisert

Med en internasjonal anerkjent designtradisjon og arkitektur, en unik blanding av gammel og ny arkitektur og en lang historie, ble København et klart førstevalg da foreningen Ung i Næringseiendom (UiN) skulle på den årlige studieturen.

– København har også vært en foregangsby når det gjelder bærekraftig byutvikling og grønne områder, og fortsetter å være et relevant eksempel på innovativ urbanisme og planlegging. Derfor var valget enkelt på destinasjon når 45 UiN-medlemmer ønsket å hente inspirasjon innenfor temaene eiendomsutvikling og byvekst, opplyser Ung i Næringseiendom til Estate Nyheter.

På programmet sto et møte med eiendomsgiganten NREP på deres hjemmebane. Der fikk UiN-medlemmene høre om Mjølnerparken, og hvordan de vil løfte et belastet område, Jernbanebyen, som er et stort nytt utviklingsområde i København, og utviklingen av UN17 et boligprosjekt i Ørestad. I tillegg ble det en gjennomgang av detaljhandelstrategi i Nordhavn, som medlemmene også fikk befare.

Under oppholdet bodde medlemmene på Villa Copenhagen, hvor de fikk høre om hvordan Petter Stordalens bevaringsverdige hotell er blitt transformert fra det tidligere posthuset i København til et luksushotell.

Selskapet A:Gain viste eksempler på hvordan bærekraftig byutvikling gjennomføres ved å benytte resirkulerte materialer i eksteriør, interiør og i løsmøbler. Og i tillegg til dette presenterte CBRE ferske tall i deres markedsoppdatering om det danske transaksjonsmarkedet.

Ung i Næringseiendom-medlemmene tok også en sykkelbefaring for å kunne se Schmidt Hammer Lassen sine mest spennende stedsutviklingsprosjekter i København; Fiskertorget, Papirøen, Reffen og Carlsbergbyen. Syklistene fikk med seg den danske tilnærmingen til å løse urbane problemstillinger som tetthet, høyhus, bevaring bygg og fremtidens kontorer. Fra historiske gater til nye områder var det mye å utforske i København når det gjelder arkitektur og byutvikling, og København trekkes ofte frem som et forbilde for Oslo.

– De unge og lovende i eiendomsbransjen ble inspirert av å besøke verdens arkitekturhovedstad og i slutten av mai skal flere UiN’ere få befare et prestisjeprosjekt i Oslo med dansk penn – VIA av Aspelin Ramm og Storebrand – tegnet av Schmidt Hammer Lassen.

Powered by Labrador CMS