Ivar Tollefsen er aktiv i det nordiske boligmarkedet.
Ivar Tollefsen er aktiv i det nordiske boligmarkedet.

Kjøper halve Utleiemegleren og store boligporteføljer

Ivar Tollefsen kjøper halve Utleiemegleren og boliger i Sverige og Danmark for 1,75 milliarder kroner. Samtidig bytter den norske utleiedelen navn til Heimstaden Norge.

Publisert Sist oppdatert

Det går i turbofart for boliginvestor Ivar Tollefsen for tiden. Tidligere i år har hans selskap Heimstaden gått inn i både Tyskland og Nederland. Nå gjør Tollefsen flere grep i det nordiske markedet.

I Norge har Tollefsens selskap Fredensborg kjøpt 50 prosent av Utleiemegleren AS.

– Utleiemegleren har over 20 års erfaring og forvalter og leier ut mer enn 11.000 boliger på vegne av boligeiere, og er et veldrevet selskap med en solid industriell plattform. I flere av våre markeder skjer formidling av boligene våre tilnærmet likt som hos Utleiemegleren, og vi har flere ganger sett at Utleiemegleren har løst denne oppgaven på en god måte, sier samfunnskontakt Arne Hurlen i Fredensborg, ifølge Dagens Næringsliv.

– Vi ser på Fredensborg som en strategisk medeier som kan bidra med gode synergier, bedre kundeservice og videre vekst i selskapet, sier styreleder Jon Olav Halgunset i Utleiemegleren, ifølge Dagens Næringsliv.

Samtidig har Heimstaden gjort kjøp både i det danske og svenske boligmarkedet. I Danmark har Heimstaden kjøpt en portefølje med 8 boligeiendommer København, Aarhus og Vejle fra Privat Equity-firmaet NREP. Porteføljen er på 38 000 kvadratmeter fordelt på 377 eierleiligheter og fem næringslokaler, samt 135 parkeringsplasser. Kjøpesummen er 1,128 milliarder danske kroner, noe som utgjør over 1,43 milliarder norske kroner.

I Sverige kjøpte Heimstaden nylig 449 boliger i Sandviken med et samlet areal på 40 116 kvadratmeter. Transaksjonsverdien utgjorde 353,5 millioner svenske kroner, tilsvarende 325 millioner norske kroner.

Ivar Tollefsen bytter også navn på den norske utleievirksomheten fra Fredensborg Norge til Heimstaden Norge.

– I dag bytter vår utleievirksomhet i Norge navn fra Fredensborg Norge til Heimstaden Norge. Med dette er over 40 000 leiligheter for utleie i Norge, Sverige, Danmark, Tyskland og Nederland samlet under felles navn, sier CEO Helge Krogsbøl i Heimstaden.

Hjemmesiden til Fredensborg endres også til Heimstaden.no.

– Vi gleder oss over å ha samme navn og merkevare på tvers av landegrensene, og ser frem til å fortsatt gjøre vårt fremste for at det skal oppleves trygt og godt å ha hjemmet sitt hos oss, fortsetter Krogsbøl.

Powered by Labrador CMS