NÅ OGSÅ I NEDERLAND: Ivar Tollefsen kjøpte Heimstaden i 2005, og har nå boligeiendommer i 5 land.

Tollefsen inn i sitt femte land

Bare 3 måneder etter at Heimstaden gjorde sitt første kjøp utenfor Skandinavia, klinker Ivar Tollefsen til med 131 leiligheter i Nederland.

Publisert

I juli kjøpte Heimstaden AB 10 bygninger med til sammen 484 leiligheter og 50 parkeringsplasser i Tyskland. Dette var selskapets første kjøp utenfor Skandinavia.

LES OGSÅ: Tollefsen klar for Tyskland-raid (+)

Mens mange ventet på det neste kjøpet til Heimstaden i Tyskland, svarer selskapet med å handle i nabolandet Nederland. Dette skjer i Utrecht, som er Nederlands fjerde største by, og ligger ca. 35 kilometer sør for Amsterdam. Eiendommen som Heimstaden har kjøpt, ligger i tilknytning til både motorveien og bykjernen.

– Etter en tids markedsanalyse har Heimstaden gjennomført sin første transaksjon i Nederland. Eiendommen ligger i Utrecht og består av mindre leiligheter i nær tilknytning til universitetet, uttaler Magnus Nordholm, CEO i Heimstaden, i en pressemelding.

Eiendommen består av 131 leiligheter med et areal på 4.478 kvadratmeter, samt 128 parkeringsplasser. For dette måtte Heimstaden betale 22,75 millioner euro. Overtakelse skal skje i inneværende kvartal.

LES OGSÅ: Tollefsen varsler massiv butikkdød

– Vi har analysert markedet i Nederland gjennom lengre tid, og denne eiendommen er den første som passer med våre kriterier. Selv om prisene har steget i Nederland de siste årene, er det fremdeles mange områder som er attraktive. Dessuten har Nederland et stabilt utleiemarked, påpeker Nordholm i pressemeldingen, og fortsetter:

– I tillegg til små leiligheter, som er noe vi liker, er det veldig lav ledighet, noe som gir oss alle forutsetninger for en god investering.

Heimstaden har i løpet av drøyt 10 år gått fra å være en relativt liten aktør i det svenske boligmarkedet til å bli en av Nordens største aktører. Selskapet ble grunnlagt i 1998, og ble kjøpt av Ivar Tollefsen-selskapet Fredensborg i 2005.

 

Powered by Labrador CMS