BESLAG: Her skal politiet lagre beslag i store straffesaker.
BESLAG: Her skal politiet lagre beslag i store straffesaker.

Stavanger-selskap bygger på Gardermoen, igjen

Politiet har tildelt Base Property kontrakt for lokaler til forlenget lagring av beslag.

Publisert Sist oppdatert

– Fra før har vi bygget nytt sentrallager for Bane NOR på nabotomta så vi er godt kjent i området og med eiendomsavdelingene i kommunen. Vi ser frem til å utvikle et lager som Politiets Fellestjenester kan være fornøyde med, sier prosjektleder Andreas Poulsson i en pressemelding.

Lageret blir i første fase 2.500 kvadratmeter stort med et premiss om mulighet for utvidelse. Det skal romme beslag fra politidistrikter og særorganer i avsluttede eller uoppklarte saker med strafferamme på seks år eller mer, og som i dag oppbevares lokalt.

– At et hensiktsmessig lager nå er på plass er av stor betydning for den generelle rettssikkerheten. Utvidet oppbevaring av bevis og opprettholdelse av beslag i avgjorte saker der tekniske bevis er av betydning, kan være en forutsetning for å foreta nye og avgjørende undersøkelser i en sak, sier leder for politifagavdelingen Bjørn Erik Vandvik.

Tiltaket er del av en bredere gjennomgang og videreutvikling av beslagsområdet etter Riksrevisjonens revisjonsrapport i 2016. Politiets Fellestjenester fikk inn flere tilbud som ble vurdert ut fra pris, løsningsforslag og beliggenhet, heter det.

Base Property skilte seg ut som beste tilbyder og leieavtalen har en varighet på ti år. Lageret skal tas i bruk våren 2022. Newsec bistår Base Property i forbindelse med utleie.