SUKSESS: Starten på Lerum Brygge viste seg å bli svært bra.
SUKSESS: Starten på Lerum Brygge viste seg å bli svært bra.

Solgte for 142 mill den første dagen

Det var ikke en koronasky på himmelen da Veidekke Eiendom startet salget på Lerum Brygge forrige uke.

Publisert

27 av 43 leiligheter for 142 millioner kroner ble solgt første dagen da boligprosjektet Lerum Brygge i Sogndal kom for salg i forrige uke.

- Vi visste at vi hadde et flott prosjekt, men hadde vel ikke drømt om en slik start, sier administrerende direktør Pål Aglen i Veidekke Eiendom i Norge i en pressemelding.

Det er over sju år siden Veidekke Eiendom inngikk avtale om å kjøpe Lerums syltetøyfabrikk på bryggekanten i Sogndal for å utvikle tomten til boliger.

LES OGSÅ: Blar opp 114 mill for et kontorbygg

- Det har tatt sin tid, men først skulle det bygges ny fabrikk til Lerum samtidig som dette har vært et viktig byutviklingsprosjekt der det har vært viktig å ha en god prosess med kommunen, påpeker Aglen.

Det var flere enn 200 påmeldte på informasjonsmøtet da det første byggetrinnet ble lagt ut for salg. De sju største leilighetene ble solgt i budrunde, og den dyreste på 118 kvadratmeter gikk for 10,15 millioner kroner inklusive parkering. Det er uoffisiell prisrekord for en leilighet i Sogndal.

LES OGSÅ: Planlegger boligblokker i sjøkanten

Gjennomsnittlig kvadratmeterpris i prosjektet er 73.000 kroner.

– Dette er en perfekt planke for oss og gjør at vi allerede første dagen har oppnådd kravet til byggestart, sier Aglen om prosjektet som samlet sett skal inneholde ca 120 leiligheter.

Lerum brygge har allerede skapt mye oppmerksomhet. 19 av leilighetene selges i utgangspunktet uten parkeringsplass. I stedet etableres en mobilitetsløsning med tilgang på fells biler og sykler på deling for beboerne.

LES OGSÅ: Vil gjøre om hotellet til leiligheter

– Vi legger ikke skjul på at vi har vært svært spent på hvordan dette blir mottatt på et sted der de fleste i utgangspunktet har bil. Vi er gledelig overrasket over at sju av leilighetene uten parkeringsplass ble solgt første dagen, forteller Pål Aglen.