Content

Slik skaper du drømmekontoret med god planlegging og gjenbruk

Skal dere flytte inn i nye lokaler, eller kanskje bare oppgradere kontoret? Her er de beste tipsene for en effektiv og bærekraftig arbeidsplass.

Publisert Sist oppdatert

Spar tid og penger

Å planlegge nye kontorlokaler kan være en utfordrende prosess for leietaker. Ofte er det mange ulike aktører å forholde seg til underveis, og som næringsdrivende uten byggerfaring blir det fort mye å holde styr på.

– Fordelen med Thon Eiendom er at vi har veldig bred kompetanse. Hos oss kan du få plantegninger, leveringsbeskrivelse og tilbud på én og samme dag – du trenger ikke å koordinere ulike leverandører for alle disse tingene. Her er det mye tid å spare, og i tillegg får du gode innkjøpspriser siden vi er storkunde hos de fleste underleverandører.

Karlsson forteller at bedrifter som leier lokaler gjennom Thon Eiendom får god oppfølging også etter ferdigstilling. – Vi kan også i leieperioden utføre endringer i lokalene etter bestilling fra leietakere. Vi leverer rett og slett et fullservice produkt.

Kartlegg behov

– Noe av det viktigste man gjør, er å kartlegge behovene sine i forkant. Hvor stor elektrisk kapasitet og datakraft trenger bedriften egentlig? Mange overdimensjonerer anleggene sine, noe som fort blir unødvendig dyrt, forteller Karlsson.

Bedrifter gjør dessuten smart i å tenke langsiktig når det gjelder behov for plass: – Hvis dere er fire ansatte i dag, men ser for dere at dere kan bli åtte i nær fremtid, bør dere velge et kontorlokale som tåler denne veksten. Er det fleksible løsninger i arealene som gjør at det kan effektiviseres med flere arbeidsplasser på sikt?

Vi i Thon Eiendom hjelper også bedrifter med å finne nye lokaler ettersom staben vokser. Her har vi en klar fordel fordi vi har en så stor portefølje med næringseiendommer og utvalg av sentrale kontorlokaler. Se våre ledige kontorlokaler her.

Roger Karlsson er prosjektsjef i byggeavdelingen hos Thon Eiendom. Han hjelper leietakere som trenger rådgivning når de skal flytte eller pusse opp.

Bærekraft og økonomi hånd i hånd

Bærekraftighet er i vinden som aldri før – men det er ikke bare av miljøhensyn. Å tenke smart når det gjelder materialer og arealeffektivitet kan nemlig spare bedriften din for store summer. Har dere for eksempel sett dere ut et lokale med originale teglsteinsvegger eller bjelker? Å bevare noen av disse materialene er ofte mer bærekraftig enn å rive og bygge nytt. I tillegg gir flater med ulik tekstur personlighet til et ellers generisk rom.Prosjektsjef Karlsson anbefaler dessuten å være bevisst på hvilke materialer man bruker på gulv og vegger:

– Gå for materialer som gir lite gjenklang i rommet. Tepper gir for eksempel god lyddemping og et hyggeligere innemiljø, spesielt i åpent landskap. Man bør gå for tekstiler som er slitesterke og lette å rengjøre. Teppefliser er smarte fordi man kan erstatte en flis dersom den blir slitt eller ødelagt. Å bevare det eksisterende elektriske anlegget kan dessuten spare store kostnader.

– Dette er en av de største utgiftene når man innreder eller rehabiliterer. Gjør en vurdering om dere virkelig trenger nytt anlegg før dere river det gamle, råder Karlsson.

Tilbyr leietakere gjenbrukte møbler og materialer

Thon Eiendom har startet et helt nytt initiativ for mer bærekraftige næringslokaler.

– Ettersom vi gjennomfører 5–600 byggeprosjekter i året, blir det en god del materialer og møbler til overs. Dette tar vi nå vare på, slik at det kan brukes i fremtidige prosjekter. For små bedrifter kommer nok dette ekstra godt med, da de gjerne har begrensede budsjetter. Dette oppleves derfor som et velkomment tilbud hos våre kunder, forteller Karlsson.

Spar både kostnader og miljø ved å få frem originale materialer - slik som dette tøffe betonggulvet. Foto: Kristoffer Myhre
Synlig teglstein og modern interiør skaper en hyggelig atmosfære i dette møterommet. Interiør: Ramsøskar Interiørarkitekter. Foto: Kristoffer Myhre
Bring frem spennende elementer som teglvegger, bjelker, stålkonstruksjoner og lignende som viser rommets særpreg og "kulhet". Foto: Kristoffer Myhre
Powered by Labrador CMS