Annonsørinnhold

Skreddersydd innkjøpsstrategi sparer byggherren for millioner

Gjennom å skreddersy innkjøpsstrategien til det enkelte prosjekt oppnår A Bygg Entreprenør betydelige besparelser for byggherren.

Administrerende direktør i A Bygg Morten Raugstad

Økte priser på byggematerialer fører til svekket lønnsomhet i prosjektene og gjør at mange eiendomsutviklere må utsette eller skrinlegge flere av sine prosjekter. Med sin innkjøpsstrategi oppnår A Bygg Entreprenør langt lavere priser, noe som bidrar til å øke lønnsomheten for byggherren, forteller administrerende direktør Morten Raugstad.

- Vi er organisert annerledes enn våre konkurrenter. Vi har ingen fast ansatte håndverkere, men baserer oss utelukkende på bruk av underentreprenører. Dette har gjort innkjøp til en profesjonalisert og integrert del av vår gjennomføringsmodell. Med den kunnskapen vi har om markedet kan vi skreddersy innkjøpsstrategien til det enkelte prosjekt og slik oppnå store besparelser for byggherren. Et eksempel er utvidelsen av Greencarrier sitt lager i Moss, hvor vi reduserte byggherrens innkjøpskostnader med flere millioner kroner, sier han.

Lønnsom kompetanse

Med sin solide erfaring fra praktisk gjennomføring bidrar A Bygg med en kompetanse som kompletterer den til arkitekter og rådgivende ingeniører.

- Flere og flere byggherrer ønsker oss inn i prosjektet tidligst mulig. De ser at vi har en kompetanse som andre ikke har, at vi med våre perspektiver bidrar til å senke kostnadene og dermed øke prosjektets lønnsomhet for byggherren. Gang på gang ser vi at vi ved å utfordre eksisterende valg og løsninger kan oppnå store besparelser for byggherren, forteller Raugstad.

Tidlig involvering

Det er i begynnelsen av prosjektet de største gevinstene høstes, ikke i slutten, forteller Raugstad.

- Vi oppdager ofte et potensial for store besparelser i ferdig utviklete prosjekter. Men når prosjektet er ferdig definert har stort sett toget gått. De mest aktive byggherrene kommer til oss med en gang de har en tomt og en idé. Ved å gi oss en plass rundt bordet allerede i utviklingen av prosjektet sikrer de seg et mer lønnsomt prosjekt, avslutter han.

A Bygg Entreprenør AS planlegger, prosjekterer og gjennomfører byggeprosjekter i det sentrale Østlandsområdet, og har opparbeidet seg en sterk posisjon innenfor logistikk- og næringsbygg. A Bygg har 37 ansatte og en omsetning på 1,2 mrd kroner.

Powered by Labrador CMS