KJEMPER: Ilija Batljan i SBB kjemper for å få inn cash i selskapet.
KJEMPER: Ilija Batljan i SBB kjemper for å få inn cash i selskapet.

SBB fikk inn 2,8 milliarder på JM-salg

Etter at en milliardemisjon ble kansellert, snudde SBB seg rundt og solgte aksjer i boligutvikleren for 2,8 milliarder kroner.

Publisert Sist oppdatert

Transaksjonen ble meldt etter børsens stengetid torsdag. SBB solgte ca. 29,5 prosent av aksjene i JM til kurs 148,10 kroner per aksje. Etter transaksjonen blir SBB sittende på 1,9 millioner aksjer direkte og gjennom derivater, noe som tilsvarer 2,9 prosent av aksjene.

Salget bidro til at SBB fikk inn 2,8 milliarder svenske kroner i kassen. Til sammenligning skulle SBB hente inn 2,6 milliarder kroner i emisjonen, som ble kansellert på grunn av at kursen ramlet godt under den opprinnelige emisjonskursen.

Ratingbyrået Standard & Poor’s nedgraderte nylig gjelden til SBB til junk status, noe som vil gi selskapet betydelig økning i rentekostnader ved en eventuell refinansiering. Svenske Fastighetsnytt skrev nylig om Aktiespararnas analytiker Robert Anderssson, som var sjokkert over den seneste kvartalsrapporten. Han mener selskapet bør sette en emisjon på 6-7 milliarder kroner.

– Om man skal sette en emisjon på 6-7 milliarder kroner, tror jeg det blir et annet sentiment til aksjen. Men selv om SBB kan vise verdier på papiret, så finnes det en tillitskrise, sa Andersson til Fastighetsnytt og la til at det haster.

Powered by Labrador CMS