SAMMEN: Novaform er engasjert i flere store prosjekter for Union, som Valle Wood
SAMMEN: Novaform er engasjert i flere store prosjekter for Union, som Valle Wood

Samarbeider for å redusere risiko

Union Eiendomskapital og Novaform har etablert Novaform Øst som skal dekke østsiden av Norge fra Kristiansand til og med Trondheim.

Publisert

- En stor del av verdiskapningen i fremtidens eiendomsmarked ligger i utvikling av eiendommene. Samarbeidet med Novaform vil kunne øke hastighet og redusere risiko i prosjekter fra tidlig fase til salg, sier daglig leder Johan Hamre i Union Eiendomskapital i en pressemelding.

Novaform driver med prosjektadministrasjon for bygg- og anleggsbransjen, og vil tilføre Union kompetanse også innenfor segmenter de ikke har investert i tidligere. Gjennom det strategiske samarbeidet med Novaform styrker Union gjennomføringskraften og kvaliteten. Selskapenes samlede kompetanse og verdidrevne kultur vil gjøre Novaform til en foretrukken samarbeidspartner for gårdeiere som søker rådgivning, ifølge meldingen.

- Tilgangen til ressurser med rett kompetanse vil redusere risiko i alle ledd, samt øke kvaliteten. Dette vil gi oss sikkerhet i alle ledd, sier Pål Bolstad som er leder for kapitalforvaltning i Union Eiendomskapital.

Novaform har de siste årene vært i sterk vekst på Vestlandet. I forbindelse med etablering i øst, var det viktig å se etter en solid og god partner med lokal kunnskap. Etter flere vellykkede prosjekter sammen med Union Eiendomskapital de seneste 10 årene, melder partene at det var naturlig å videreutvikle det gode samarbeidet.

- Det har vært viktig for oss å få mer kommersiell forståelse slik at vi kan gjennomføre prosjekter effektivt og med redusert risiko for oppdragsgiverne våre, sier prosjektutvikler i Novaform, Sturla Helgason.