Transaksjon:

800 MILL.: Krydderprodusenten Santa Maria er leietaker på den 45.000 kvadratmeter store eiendommen i Sverige som NRP og Wilfast nå selger til Pareto for drøyt 800 millioner kroner.
800 MILL.: Krydderprodusenten Santa Maria er leietaker på den 45.000 kvadratmeter store eiendommen i Sverige som NRP og Wilfast nå selger til Pareto for drøyt 800 millioner kroner.

NRP gjør spicy stordeal med Pareto (+)

Ness, Risan & Partners selger logistikkanlegg i Sverige på 45.000 kvadratmeter med krydderprodusenten Santa Maria som leietaker. Pareto Securities er kjøper.

Publisert

- Forretningsplanen da vi kjøpte eiendommen i 2016 var å investere i eiendommen og leie ut ledige arealer, forlenge leieperioden med hovedleietaker Santa Maria og øke leieinntektene. Sammen med Wilfast har vi lykkes med å implementere denne planen. Effekten av dette, med ytterligere trekkraft fra et sterkt marked, har vært en økning i eiendomsverdien. Fondet er også i en nedtrappingsperiode, så salget er i samsvar med strategien til fondet.

Dette sier Eirik Forthun, partner og fondssjef i NRP Asset Management, etter at det har blitt kjent at Ness, Risan & Partners (NRP) selger et logistikkanlegg på 45.500 kvadratmeter for cirka 768 millioner svenske kroner i Kungsbacka i Sverige. Beløpet tilsvarer drøyt 800 millioner norske kroner.

- I dette prosjektet har vi hatt et betydelig antall direkteinvestorer ved siden av fondet. Vi er glade for utfallet og avkastningen på vegne av investorene. Verdien som er skapt i dette prosjektet er et resultat av samarbeidsmodellen vi har hatt i mange år med fondsinvestorer, direkteinvestorer, Wilfast og NRP, sier Knut Ekjord, partner og leder for Real Estate Direct Investments i NRP Finans.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 449,- pr mnd.
Faktureres kun årlig.

Bestill her

2 brukere*
NOK 798,- pr mnd. / 399 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

3 brukere*
NOK 1 047,- pr mnd. / 349 pr bruker. Faktureres kun årlig.

Bestill her

Ønsker dere flere enn 3 brukere?Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.