INNSYN: Den nye bygningene er prosjektert slik at den gir innsyn til det bakenforliggende huset. Ill: Blakstad Haffner Arkitekter
INNSYN: Den nye bygningene er prosjektert slik at den gir innsyn til det bakenforliggende huset. Ill: Blakstad Haffner Arkitekter

Vil oppføre boligbygg foran Munch-hus (+)

Oros Eiendom AS ønsker å bygge 17 leiligheter foran huset, hvor Edvard Munch malte «Frøknene Munchs dagligstue i Pilestredet 61».

Publisert

På vegne av Oros Eiendom AS har Blakstad Haffner Arkitekter bestilt forhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Pilestredet 61. Der ønsker tiltakshaver å oppføre en bygning med 17 leiligheter. Prosjektet består av et nytt bygg mot Pilestredet/Homansbakken.

På den bakre delen av tomten ligger en eldre bygning oppført på Byantikvarens gule liste. Det var der Edvard Munch malte «Frøknene Munchs dagligstue i Pilestredet 61» i 1881. Ifølge hjemmesiden til Munchmuseet var dette Munchs aller første betalte kunstneriske oppdrag. Det innbrakte ham en skissebok.

– Den nye bygningen er prosjektert slik at den gir innsyn til den bakenforliggende bygningen, og vi har brukt maleriets koloritt i fargesettingen av den nye bygningsmassen, skriver Blakstad Haffner Arkitekter i henvendelsen til PBE.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.