INHABIL: Plan- og bygningsetaten er også avledet inhabil fordi byråd Hanna E. Marcussen sin bror er aksjonær i LPO Arkitekter. Foto: CF-Wesenberg/kolonihaven
INHABIL: Plan- og bygningsetaten er også avledet inhabil fordi byråd Hanna E. Marcussen sin bror er aksjonær i LPO Arkitekter. Foto: CF-Wesenberg/kolonihaven

Byråden erklært inhabil i LPO-saker (+)

Byråd for byutvikling i Oslo, Hanna E. Marcussen, er erklært inhabil i saker som LPO Arkitekter er involvert i, fordi hennes bror er partner firmaet.

Publisert Sist oppdatert

– LPO har oppdrag for ulike oppdragsgivere i bygge- og reguleringssaker og andre saker innen byråden for byutvikling sitt ansvarsområde. I slike saker er hennes bror å regne som part i saken, skriver Plan- og bygningsetaten (PBE) i et brev til Fylkesmannen i Oslo og Viken i forbindelse med en klagesak på en avslått innsynsbegjæring.

I brevet fremkommer det også at PBE selv er avledet inhabil i saker LPO Arkitekter er involvert i. Etatens inhabilitet er avledet fra byrådens, og vurderingen av hvor langt etatens inhabilitet strekker seg er hjemlet i forvaltningsloven § 6 tredje ledd: «Er den overordnede tjenestemann ugild, kan avgjørelse i saken heller ikke treffes av en direkte underordnet tjenestemann i samme forvaltningsorgan.»

Les også: Shoppet kunst og eiendom for 420 millioner 

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.