Aktuelt:

FORNØYDE LEIETAKERE: Mest fornøyde leietakere: Entras Sonja Horn, R8 Propertys Emil Eriksrød og Aspelin Ramms Mona Aarebrot har de mest fornøyde leietakerne i Norge, ifølge leietakerundersøkelsen til Morten Olaisens NEMEET research.

Norske leietakere har aldri vært mer fornøyd

Til tross for Covid-19, nedstengning og hjemmekontor, scorer norske utleiere rekordhøyt på kundetilfredshetsundersøkelsen Norsk Leietakerindeks.

Publisert

Pandemien, med utstrakt bruk av hjemmekontor, har gjort flere norske utleiere bekymret for hva det har gjort med relasjonen til sine kunder.

– Litt overraskende viser det seg at leietakerne er mer tilfredse med sine besittere og forvaltere enn noen gang før. Mange har nok både vært tvunget til og ønsket å ha enda tettere dialog med kundene sine enn de vanligvis har, og vært flinke til å komme gjennom vanskelige diskusjoner på en konstruktiv måte, sier Morten Olaisen fra NEMEET research som hver høst gjennomfører undersøkelsen Norsk Leietakerindeks.

Gjennomsnittlig kundetilfredshet øker til 81 punkter, ett punkt høyere enn fjorårets toppnotering på 80. Øverst av 31 målte eiendomsporteføljer finner vi, for sjette år på rad, med en score på 88, Vestfold- og Telemarks-baserte R8.

– Fornøyde kunder er en del av DNA'et vårt. Hvordan vi kan skape en bedre kunde- og brukeropplevelse er det første vi tenker på nå vi kommer på jobb og det siste vi tenker på før vi går hjem, sier Emil Eriksrød, CEO og hovedeier i R8 Property.

Aspelin Ramm og Entra har ledet an i hovedstaden de siste årene, kun skilt av desimaler. I 2020 slår de begge sine tidligere beste score og får 87, Aspelin Ramm så vidt foran på målfoto.

- Vi er veldig opptatt av å jobbe godt med våre leietakere og det siste året har vært ekstremt utfordrende for alle parter, men vi har i samarbeid funnet gode løsninger. Derfor er vi ekstra glade for at kundene våre har gitt oss rekordhøy score nettopp i år, sier Mona Aarebrot, direktør for marked og drift hos Aspelin Ramm.

– Når denne ekstraordinære tiden ligger bak oss, tror jeg vi vil se at de utleierne som virkelig har klart å være der for leietakerne, kan ta med seg kunderelasjoner som er blitt styrket for flere år fremover, legger administrerende direktør i Entra, Sonja Horn, til.

Antallet selskaper med score over 80 fortsetter å øke raskt. I fjor var det 14, i år 21.

– Vi fortsetter å tro at KTI blant utleiere av næringseiendom i Norge kommer til å ligge rundt eller rett over 80 i årene som kommer, med de ledende i den øvre halvdelen av 80-tallet og med en nedre grense for hovedfeltet et sted rundt 75, forteller Olaisen.

Utleieren med raskest KTI-vekst er UNION Eiendomskapital. De øker med seks punkter. Arkaden i Skien beholder førsteplassen blant kjøpesentere med 87.

Powered by Labrador CMS