Nå vil kontorleietakere ha bygg som dette

Vi tror at de som ikke klarer å innfri på fremtidens krav blir valgt bort, sier gårdeieren.

I februar kunne Höegh Eiendom endelig åpne dørene til Kristian Augusts gate 23 – Norges første sirkulære ombruksbygg med vernestatus. Cushman & Wakefield Realkapital har bistått Höegh Eiendom med utleie av bygget, som nå huser forskningslaboratoriet Simula og konsulent- og byrågruppen Dentsu.

– Det sentralt plasserte bygget fra 1951 er blitt et foregangseksempel på bærekraftig rehabilitering, og har ikke uventet tiltrukket seg leietakere med høye miljøkrav og ambisjoner, sier Anders Solaas, administrerende direktør i Cushman & Wakefield Realkapital.

– Vi merker en sterkt økende etterspørsel etter lokaler med en tydelig bærekraftprofil, som kan hjelpe leietakerne å nå egne klimamål, legger han til.

Tiltrukket av felles ambisjoner

– Vi valgte KA23 fordi det var et prosjekt som kunne levere på alle våre kriterier, med en gårdeier som forstod og delte våre ambisjoner. Det er ikke alltid lett å finne, men her var det full match, sa CEO Paal Fure i Dentsu på åpningsdagen av KA23.

– Det har alltid vært en ambisjon for Dentsu å være for «lasting good», og det mener jeg dette bygget på alle mulige måter manifesterer. Det er enkelt for oss – sammen med gårdeier og medleietaker – å levere på det løftet.

Medleietakerne i Simula er enige om at KA23s bærekraftprofil var avgjørende for at de landet nettopp her.

– For oss ble det kombinasjonen av å være et sted vi vil være og samtidig ta miljø på alvor, sa Kyrre Lekve, viseadministrerende direktør i Simula.

Bærekraft er strategien

- KA23 er Norges andre fullskala sirkulære bygg. Det ærverdige bygget som tidligere huset Norsk arbeidsgiverforening er blitt et bevis på at konkurransekraft og bærekraft går hånd i hånd. De som ikke klarer å innfri på fremtidens krav blir valgt bort, mens de som gjør en innsats vil bli preferert som utleier og samarbeidspartner, avslutter Anders Solaas i Cushman & Wakefield Realkapital.

Powered by Labrador CMS