
LINK Arkitektur inn i proptech-selskapet Heime
LINK Arkitektur har kjøpt seg inn i proptech-selskapet Heime.
Det er etter at de to selskapene har samarbeidet i to år, at de nå forener krefter for å løfte standarden for hvordan sosiale fellesarealer og delingsløsninger skaper bokvalitet i fremtidens boliger. Ambisjonen er å styrke sosial bærekraft i boligprosjekter
– Dette handler om mer enn arkitektur og teknologi – det handler om å skape levende nabolag. Vi ønsker å bli best på å forstå og programmere sambruksarealer og delingsløsninger. Heime bringer med seg nytenkning og digital innsikt som gjør det mulig å realisere våre visjoner om sosial bærekraft i praksis. Sammen ønsker vi å løfte standarden for fremtidens bokvalitet, sier Grethe Haugland, administrerende direktør i LINK Arkitektur.
Hun går inn styret i Heime, som ble etablert i 2020. Proptech-selskapet står bak
en nabolagsplattform som bidrar til at fellesarealer og delingsløsninger i boligprosjekter faktisk blir brukt. Med LINK Arkitektur som strategisk medinvestor styrkes satsingen ytterligere.
I løpet av de fem årene Heime har hatt virksomhet, har selskapet sikret seg avtaler for 31 000 boliger. De mest populære fellesarealene inkluderer festsal med kjøkken, sauna og drivhus, mens de mest etterspurte aktivitetene spenner fra kajakk-kurs og quizkvelder til ølsmaking og juleverksted. Heime tilbyr også deletjenester som bil- og elsykkelutleie, som blir stadig mer etterspurt. Erfaringstallene danner viktig grunnlag for å velge riktig størrelse og beliggenhet på fellesarealene under prosjektering i tidlig fase.
Heime skal fungerer som en katalysator for å sikre at fellesarealer og delingsløsninger faktisk blir brukt, og selskapet stiller opp med startstøtte fra Heimes aktivitører.
LINK Arkitektur har årlig rundt 400–500 boligprosjekter i Skandinavia. Nå skal Heime inviteres inn tidlig i prosjektene, for å sikre at fellesløsninger og sosiale møteplasser ikke bare tegnes, men faktisk tas i bruk. Ambisjonen er å skape reell merverdi for både mennesker, miljø og utbyggere.
– Fellesfunksjoner som faktisk brukes, utvider boligen med verdifulle kvadratmetere og skaper nabolag hvor folk trives. Dette gir økt salgsverdi og bærekraftig byutvikling – og ikke minst bidrar det til å forebygge ensomhet og styrke fellesskap, sier Vetle Bringsjord, daglig leder i Heime.