BESPARELSER: AF Energi skal blant annet installere solceller på flere Møller-eiendommer.

Møller med målrettet satsing på å bli enda mer energieffektive

Prosjektet med både solceller og varmepumper vil spare forhandlerne for strømutgifter og redusere klimautslipp.

Publisert Sist oppdatert

Bærekraft er en sentral del av forhandlerkjeden Møller Bil og eierselskapet Møller Mobility Groups strategi. Det er satt tydelige mål til energibesparende tiltak og installasjon av enøktiltak ved forhandlerkjedens bygg. Byggeier Møller Eiendom har nå inngått avtale med totalentreprenøren AF Energi, som skal bidra med energieffektive løsninger på anleggene ifølge en pressemelding.

Det målrettede arbeidet med satsing på å redusere energiforbruk har gitt resultater, og Møller Mobility Group er ifølge PwCs klimaindeks ett av ti norske selskaper som kutter utslipp i tråd med Parisavtalen. Flere av forhandlerne har allerede fått solcellepaneler og LED-belysning og opplevd store besparelser i energiforbruk. Den nye avtalen skal tilrettelegge for oppgradering av flere større anlegg.

Reduserer utslipp, sikrer finansering og kutter kostnader

– Vi jobber kontinuerlig for at bygningsmassen kan driftes mest mulig miljøeffektivt. Det er gledelig å gjøre slike investeringer som sparer forhandlerne for strømutgifter og samtidig reduserer klimautslipp. Dette gjør også at vi kommer i takt med EU-taksonomien, som igjen sikrer oss viktig finansering fremover, sier Isak Oksvold som er direktør for miljø og bærekraft i eiendomsselskapet.

- I løpet av 2025 skal vi ha minst 50 prosent bærekraftige eiendommer i vår portefølje. Samarbeidsprosjektet med AF Energi kan være med å løfte dette nivået vesentlig, understreker Oksvold.

Penger spart

– Energieffektivisering av næringsbygg er viktigere enn noen gang og vi håper dette prosjektet inspirerer flere eiendomsaktører til å gjøre det samme, sier direktør Kristoffer Abrahamsen i AF Energi.

Avtalen har en verdi på rundt 30 millioner kroner og oppstart for prosjekteringen er ved årsskiftet. Tiltakene er beregnet til å kunne kutte energikostnader med minst 2 millioner kroner årlig.

Powered by Labrador CMS