Utvikling:

SOLGT: Denne eiendommen i Bærum ble kjøpt av administrerende direktør Christian Begby i Carnegie for 27 millioner kroner og var planlagt oppstykket til nye boliger. Nå har eiendommen fått ny eier.

Meglertopp kvitter seg med omstridt eplehageprosjekt

Carnegie-sjef Christian Begby videreselger eiendom i Bærum, etter å ha fått motbør både fra naboer og Bærum kommune.

Publisert

Estate Nyheter har tidligere omtalt Christian Begbys eplehageprosjekter i Bærum, hvor han på kort tid har ervervet eiendommer for mer enn 40 millioner kroner.

Prosjektene skjer i samarbeid med Halvor Seiløe Smith og Nils Axel Hveding, som i januar i fjor gikk konkurs med eiendomsutviklingsselskapet Hax Eiendom.

Begbys siste investering var Utsiktsveien 14 på Stabekk, hvor han sendte inn søknad om deling av tomten, samt riving av eksisterende garasje og oppføring av ny garasje samt terrasse.

Eiendommen ble kjøpt for 27 millioner kroner.

Søknadene har utløst flere naboprotester. Kommunen reagerte da tomten ble snauhogd, ikke minst ved at hogsten har skjedd på en del av tomten som ligger innenfor en vernesone i det aktuelle området. I reguleringsbestemmelsen heter det at dette er områder «som er spesielt viktige for landskapsbildet og som primært ikke bør bebygges».

Begby har avvist klagene og har begrunnet hogsten med at det har vært foretatt naturlig skjøtsel.

Nå har han valgt å selge eiendommen videre, fremgår det av dokumenter som er tilgjengelig hos Bærum kommune.

I et brev til Bærum kommune skriver Begby at «Kjøper og familie har en sterk forkjærlighet for eldre hus og eiendommer og ønsker å rehabilitere eksisterende bygninger for å benytte eiendommen som sin bolig».

Han legger til at «i den anledning ønsker vi å formidle til kommunen at våre utviklingsplaner uansett ikke vil bli fullført og dermed vil den planlagte utomhusplanen ikke bli fremmet».

I brevet kommet det også frem at Begby og hans utbyggerselskap tilbyr seg å reetablere vegetasjonen «i form av to nye, mindre furutrær som plantes i beskyttelsessonen, plassert noe lenger sør og vest enn de som er felt».

Powered by Labrador CMS