AKTIV: Johan B. Backe har investert i 12 proptech-selskaper og har nettopp startet opp med syndikering samme med tre tidligere NRP/Swiss Life Asset Managers-ansatte.

– Mange drømmer om å pensjonere seg tidlig, men det må jo være jævlig kjedelig

Fjerde generasjon BackeGruppen Johan B. Backe er gjest i podcasten Bak fasaden med DJ & Rønne.

Johan B. Backe har nettopp vært med på å starte opp syndikeringsaktøren Genera sammen med tre tidligere NRP/Swiss Life Asset Managers-ansatte. Han er opptatt av å jobbe på og skape noe.

– Jeg tror veldig mange drømmer om å pensjonere seg tidlig og slappe av, men det er jo jævlig kjedelig, sier han.

Faren døde da Johan og søsknene var svært unge, og de hadde dermed ni år hvor noen andre eide Backegruppen for dem. Han forteller at det var en periode hvor han og søsteren sin banket ganske kraftig på døren for å slippe inn.

Etter å ha vokst opp nærmest på byggeplassen og hvor familieselskapet var en viktig del av livet, er Backe opptatt av å gjøre ting riktig.

– Når man jobber operativt som eier, sånn som faren min gjorde og farfar gjorde og oldefar, så må du practice what you preach. Omdømme blir viktig, så du blir oppdratt på en viss måte som gjør at du oppfører deg i henhold til de etiske retningslinjene i Backegruppen, sier Backe.

Selskapet til Backe har investert i 12 proptech-selskaper og han er klar på hvilke egenskaper han vil ha hos gründerne.

– Først og fremst er det menneskene bak. Det aller beste er en kommersiell nerd, en som virkelig kan det de driver med, men som også er kommersiell, sier Backe.

Podcasten Bak fasaden med DJ & Rønne er tilgjengelig på Apple podcast, Spotify, Acast og Google podcast. Du kan også høre podcasten ved å klikke på direktespilleren under her:

Powered by Labrador CMS