SATSER: Martin W. Røine, daglig leder i FagerStad Utvikling, har hentet Linn Brenne fra Pangea Property Partners.
SATSER: Martin W. Røine, daglig leder i FagerStad Utvikling, har hentet Linn Brenne fra Pangea Property Partners.

Klar for storsatsing etter Telenor-kjøp

FagerStad Utvikling er på jakt etter flere eiendomsprosjekter etter at de nylig var med på kjøpet av en portefølje med 85 Telenor-eiendommer.

Publisert

Mandag morgen ble det kjent at FagerStad Utvikling gikk sammen med Fredensborg, Fredensborg Bolig, NorgesGruppen Eiendom og Joh Johannson Eiendom om å kjøpe en portefølje med 85 utviklingseiendommer fra Telenor. FagerStad tar en eierandel på mellom 12 og 15 prosent i Telenor-eiendommene og blir sammen med Fredensborg Bolig ansvarlig for utviklingen. FagerStad Utvikling får også forvaltningsansvaret for de 85 eiendommene.

– Telenors eiendomsmasse er i en omstrukturering, der ny teleteknologi frigjør arealer tele-virksomheten har benyttet i sin virksomhet. Det som gjør det spennende for oss, er muligheten vi nå har for å utvikle eiendommene til nye formål sier Martin W. Røine, daglig leder i FagerStad Utvikling AS.

Han forteller til Estate Nyheter at selskapets ni ansatte gleder seg til å ta fatt på oppgavene med eiendommene. Samtidig understreker han at selskapet har en rekke prosjekter i sin nåværende portefølje som skal utvikles parallelt.

– Vi er et partnereid utviklingsfirma, noe som gjør oss mer lettbent enn mange andre eiendomsselskaper. Vi har holdt på siden 1995 og utvikler flere typer eiendommer. Vi har gjennom årene utviklet mye handelseiendommer. I de siste årene har vi også satset på bolig-segmentet, og med dette kjøpet blir det enda mer bolig, sier Røine.

Han legger til at FagerStad Utvikling alltid tenker langsiktig i sin tilnærming til eiendomsutvikling.

– Vi ønsker å involvere naboer og andre interessenter i tidlig fase, gjerne før reguleringen. På denne måten håper vi at vi sammen med nærmiljøet skaper gode prosjekter. Vi har bra med tomter, så vi er nok mer tålmodige enn mange andre, sier FagerStad Utvikling-sjefen.

Selskapet har for tiden 21 prosjekter og planer om totalt 2000 boliger. I tillegg kommer boligutviklingen i Telenor-porteføljen. FagerStad Utvikling har nettopp hentet Linn Brenne fra Pangea Property Partners. Hun har jobbet intensivt med Telenor-transaksjonen de siste ukene.

– Det som gjør denne porteføljen både krevende og interessant for oss, er at porteføljen ikke er homogen. Det er alt fra skogseiendom, små tomter i boligstrøk med en trafostasjon til store sentrumseiendommer i Oslo og andre regionsbyer, sier Brenne.

Telenor betaler husleie i de 85 eiendommene i opptil fem år. Telegiganten vil redusere arealet kraftig, noe som gir mulighet for utvikling av eiendommene.

– Vi har gjort oss en del tanker om hvordan vi skal få mest ut av hver enkelt eiendom, sier Brenne.

Martin W. Røine forteller at FagerStad Utvikling skal vokse videre, og er nå på jakt etter tre nye medarbeidere. Selskapet hadde før kjøpet av Telenor-porteføljen på 100 000 kvadratmeter rundt 50 000 kvadratmeter næringsareal i porteføljen, i tillegg til boligprosjektene.

– Vi har flere nye prosjekter på gang som er helt uavhengig av Telenor. Vi vil bli mer synlig fremover, sier Røine.

Selskapet har flere samarbeidspartnere i ulike prosjekter, blant annet Stor-Oslo Eiendom, NorgesGruppen, Union Eiendomskapital, St1 Norge, samt Øystein Tvenge i et prosjekt på Rødtvet. FagerStad Utvikling har fra før eiendommer i blant annet Stor-Oslo, Stavanger, Valdres og Østfold, i tillegg til Telenor-porteføljen som nå er spredt over hele landet.

– Vi er opptatt av stedsutvikling; at våre prosjekter skal tilføre omgivelsene arkitektur og funksjonalitet som fremhever samhold, møteplasser og fellesfunksjoner i bydeler og lokalmiljø, sier Brenne.

Powered by Labrador CMS