BOLIGUTVIKLING: Her skal Stor-Oslo Eiendom utvikle boliger etter hvert.

Kjøper Drammen sykehus for minst 850 mill.

Stor-Oslo Eiendom har kjøpt Drammen sykehus-eiendommen på Bragernes. Området kan gi 900 nye boliger.

Publisert Sist oppdatert

Det er Helseforetaket Vestre Viken som er selger av sykehusbyggene og den 57 mål store tomten på Bragernes i Drammen. Sykehuset vil fortsette driften på Bragernes inntil det nye sykehuset står klar på Lierstrand om noen år, trolig i 2026. Overtakelse av eiendommen skjer først når sykehusdriften flytter til nytt sykehusbygg.

I dag jobbes det med en ny områdeplan der dagens sykehus ligger, og som Stor-Oslo Eiendom nå blir en del av. Målet er å utvikle en ny og spennende bydel i sentrum av Drammen.

– Dette er en unik mulighet til å utvikle Drammen i tett samarbeid med Helseforetaket Vestre Viken, Drammen kommune og andre involverte grunneiere. Vi kan ta oss god tid til å planlegge de overordnede rammene, og sikre en god transformasjon av området til bolig- og næringsformål, sier administrerende direktør Mathis Grimstad i Stor-Oslo Eiendom (SOE).

Eiendommen får en garantert minimumsverdi på 850 millioner kroner, men endelig kjøpesum vil baseres på eiendommens utnyttelsesgrad. Partene har ifølge Vestre Viken en felles ambisjon om at regulert volum (BRA) kan medføre en ytterligere økning i kjøpesum anslagsvis i størrelsesorden 200-350 millioner kroner. Den endelige kjøpesummen vil først bli klar når eiendommene er ferdig detaljregulert.

– Styret er godt fornøyd med gjennomføring av salgsprosessen og det endelige resultatet. Selv om eiendomsmarkedet har blitt mer utfordrende det siste halvåret har det vært god konkurranse fra seriøse aktører. For Vestre Viken har det vært viktig å få på plass en kjøper som kan ta en aktiv rolle i det videre reguleringsarbeidet sammen med kommunen og med støtte fra foretaket. Vi tror Stor-Oslo Eiendom vil bli en god eier og utvikler av tomtene, sier styreleder i Vestre Viken, Siri Hatlen.

Sykehusområdet på Brakerøya forventes å få cirka 900 nye boliger. Eiendommen har svært gode solforhold, med rekreasjonsmuligheter ved Drammensmarka og Drammenselva, samtidig som den ligger tett på Bragernes Torg, med mange lokale arbeidsplasser, kultur, handel og annen utadrettet virksomhet. Jernbanestasjonen på Strømsø ligger også innenfor en fin gå- og sykkelavstand.

– Vi ønsker å skape en levende og bærekraftig del av sentrum. SOE er opptatt av å drive god by- og stedsutvikling, og vi har som mål å utvikle et prosjekt som har høy arkitektonisk kvalitet og blir populært boligområde, sier Grimstad.

SOE kjenner Bragernes godt etter å ha ferdigstilt to boligprosjekter der tidligere. Nå har selskapet tre boligprosjekter under utvikling i samme område.

Meglere på oppdraget har vært Realnor Property Advisors AS og BNM Realist Næringsmegling AS, mens juridiske rådgivere har vært Haavind AS og DLA Piper AS for hhv selger og kjøper.

Powered by Labrador CMS