Aktuelt:

VEKST: Fra v. grunnlegger og CEO Sebastian M. Harung og daglig leder Kameo Norge Linn Hoel Ringvoll.

Kameo passerte 2 milliarder

Kameo har formidlet 2 milliarder igjennom crowdfunding av eiendomslån

Publisert

Kameo rundet akkurat 2 milliarder i utlån – og har hittil bare i år publisert lån for over 1 milliard. I 2021 ble Kameo den største låneplattformen til eiendom i Skandinavia, og har gitt lån til utviklere som har bygd til sammen ca. 2000 boliger. November var ny rekordmåned for Kameo med over 132 millioner i volum. Antall investorer er doblet fra i fjor.

Veksten i crowdfundingmarkedet i Norge var allerede per tredje kvartal 44,5 prosent høyere enn volumet for hele 2020. Veksten drives stadig av eiendomslån, som representerer hele 50,9 prosent av totalen for crowdfunding i Norge. Årsaken kan blant annet ligge i at det er rekordlave renter i Skandinavia, og sammen med inflasjonstakten fremstår det å ha pengene i banken som et tapsprosjekt.

Tre fjerdedeler av Kameos låneportefølje går til svenske eiendomsprosjekter. Svenskene er langt foran nordmenn i investeringslyst, har etablert rekordmange fintech-selskap og er pådrivere i hele fintech-segmentet. Men u Norge var vekstraten på crowdfunding fra i fjor til i år på 130 prosent, mot Sveriges 20 prosent.

– Det er først nå det starter. Veksten frem til nå har vært proof of consept, vi har nådd målet om å bli størst i Skandinavia. Det er først fra nå at ting vil ta av. Sverige er et større og mye mer profesjonelt marked, med bedre regulatoriske rammer. Men når det blir likt rammeverk, kommer Norge etter, sier Sebastian M.Harung, grunnlegger og CEO av Kameo.

Powered by Labrador CMS