Utvikling:

TO ETASJER: Den foreslåtte hallen rommer tre små og en litt større fotballbane fordelt på to etasjer.

Idrettslag i Oslo vest får foreløpig nei til innendørs fotballbane

Plan- og bygningsetaten kan ikke anbefale oppstart av planarbeid før Idrettslaget Heming finner erstatningsareal for nedbygd areal.

Publisert

I oktober skrev Estate Nyheter at Dark Arkitekter, på vegne av Idrettslaget Heming, hadde bestilt oppstartsmøte hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for Hemingbanen, som har adresse Gulleråsveien 5
på Slemdal i bydel Vestre Aker i Oslo. I Gulleråsveien 5 ligger Hemingbanen, klubbhuset, gymsalen og Nye Heminghallen, mens det i Gråkamveien 4 er et uteanlegg for tennis.

Heming fotball ønsker å utvide tilbudet / anlegget med en innendørs fotballbane med tilhørende støttefunksjoner og kafeteria. Fotballhallen er planlagt oppført på den nordvestlige delen av dagens idrettsanlegg, på et areal som i dag er en kunstgressbane.

Den foreslåtte hallen rommer tre små og en litt større fotballbane fordelt på to etasjer.

PBE kan imidlertid ikke gi tilslutning til oppstart av planarbeid basert på innsendt planinitiativ.

– Siden planinitiativet utløser krav om erstatningsareal, og et slikt areal ikke er vist i innsendt material, kan ikke PBE gi tilslutning til oppstart av planarbeid. Vi anbefaler dere derfor å finne et egnet erstatningsareal, og sende inn et oppdatert planinitiativ hvor krav til erstatningsareal er en forutsetning. Vi vil vurdere oppdatert planinitiativ og invitere til oppstartsmøte basert på dette, skriver etaten i et brev til

– Dersom fullgode erstatningsarealer ikke finnes i nærheten av planområdet, må det vurderes om bygget utformes på en slik måte at kravene til fullverdig erstatningsareal oppfylles av konstruksjon/bygning.

PBE er positiv til bygningsvolumets utforming som tribune mot hovedbanen, men muligheten for flerfunksjonell bruk av bygningsvolumet (eksempelvis bruk av takflaten og de resterende tre fasadene) må utforskes ytterligere. 


Powered by Labrador CMS