Hotellsuksess jakter nye hoteller

Citybox vil ha flere hoteller og kan tilby slitne hotelleiere å ta over hotellene deres eller å gå inn i helt nye hotellprosjekter.

Publisert Sist oppdatert

Etter å ha vokst fra 336 til 877 hotellrom fra sommeren 2019 til nå med lønnsomme regnskapstall, er hotellkjeden Citybox sulten på videre vekst, midt i en periode hvor alle prater om hotellkrise. I sommer åpner selskapet sitt første hotell utenfor Norges grenser, i Tallin i Estland.

– Vi skulle gjerne hatt flere hoteller i Norge også. Vi har veldig fine hoteller, med gode moderne rom og lobbyarealer, og sammen med effektiv drift og fleksibel prissetting, har det gitt høy omsetning og solide overskudd. Dette vil vi kopiere i flere byer. Det er på tide med Citybox-hoteller i byer som Tromsø, Bodø, Trondheim og Stavanger, og vi ønsker gjerne flere hoteller i Oslo også, sier styreleder Martin Smith-Sivertsen.

– Vi kan overta eksisterende hoteller, gå inn i påbegynte hotellprosjekter eller vi kan starte opp et helt nytt prosjekt. Jeg kom inn i hotellbransjen via eiendomsbransjen, og Citybox kan være en svært god samarbeidspartner i et hotellprosjekt, for vi kan både hotell og eiendom, fortsetter styrelederen.

Hans hotellkonsern Citybox økte omsetningen fra 91,2 millioner kroner i 2018 til 114,4 millioner. Vekst og åpning av nye hoteller og bidro imidlertid til at driftsresultatet falt fra 11,9 til 6,6 millioner kroner. Resultatet før skatt ble 7 millioner.

I løpet av det seneste året har Citybox utvidet hotellet i Kvadraturen i Oslo og fått et nytt hotell på Danmarksplass i Bergen, i tillegg til sitt første hotell utenlands i Tallin. Utenlandssatsingen vil bli større.

– Vår strategi er å etablere hoteller sentralt i større byer i Europa. Hotellene kan være alt fra 120 til 500 rom. Vi jobber med prosjekter i flere land, og vi er veldig glade for at vårt første hotell i utlandet, i Tallinn i Estland, åpner nå i sommer, sier Smith-Sivertsen.

Mens konkurrenter sliter tungt med korona, ser Citybox muligheter.

– Jeg tror internasjonalt reiseliv i fritidsmarkedet kommer tilbake for full musikk, spørsmålet er når. Fra 2022 tror jeg i hvert fall det er tilbake for fullt. Det betyr at et nytt hotellprosjekt med oppstart i 2021 eller 2022 har gode forutsetninger. Vi vil gjerne forberede oss på dette, og derfor er vi ivrige etter å inngå avtaler om nye hoteller nå. Våre åpne hoteller har grusomt lavt belegg i forhold til normalen, men samtidig er de langt over snittet i byene. I en normalsituasjon ligger Citybox med 15-20 prosentpoeng høyere belegg enn snittet, og nå under krisen forsterkes forskjellene i belegg mellom Citybox og andre hoteller. Jeg tror vårt konsept takler kriser bedre enn mer gammeldagse 3 og 4 stjerners byhoteller, fortsetter styrelederen.

Han mener koronakrisen vil fremskynde endringer i hotellbransjen, og det vil gå ut over nedslitte gamle hoteller med ineffektiv drift og mange ansatte. I stedet vil hoteller som Citybox og andre i det segmentet drifte billigere og holde lave priser.

– Samtidig er inntjeningen per rom høyere enn snittet for vårt konsept fordi vi har betydelig høyere belegg, sier Smith-Sivertsen.

Powered by Labrador CMS