Juss:

GIKK ETTER DAGLIG LEDER: Kemneren krevde at daglig leder gjorde opp for det manglende forskuddstrekket for de hotellansatte.
GIKK ETTER DAGLIG LEDER: Kemneren krevde at daglig leder gjorde opp for det manglende forskuddstrekket for de hotellansatte.

Hotellsjef må ut med millionerstatning etter å ha droppet skattetrekk (+)

Da hotellet gikk konkurs, krevde kemneren at hotelldirektøren måtte betale av egen lomme.

Publisert

I april 2015 ble det åpnet konkurs i Vårsøg Hotell AS etter begjæring fra Skatteoppkrevjaren i Surnadal. Hotellet hadde på dette tidspunktet vært i drift siden 1998.

Av fremlagte reskontrooversikt for Vårsøg Hotell AS fremgår det at selskapet ikke, og delvis ikke, gjennomførte og separerte forskuddstrekk for 5. termin i 2014, og 1. og 2. termin i 2015 med til sammen 969.214 kroner. Bobehandlingen er avsluttet og ifølge fremlagt sluttredegjørelse fra bostyrer ble det bare utbetalt dividende til prioriterte krav av første klasse. Det ble ikke utbetalt dividende til dekning av skyldig forskuddstrekk.

Ved stevning 13. mars 2020 tok Skatteoppkrevjaren i Surnadal ut søksmål mot hotellsjefen med krav om erstatning som følge av manglende innbetaling av forskuddstrekk for selskapet Vårsøg Hotell AS. Kravet var på dette tidspunktet redusert til 939.068 kroner.

Med Estate Pluss får du tilgang til alle PLUSS-sakene med ekstra innhold. Estate PLUSS er vår utvidede redaksjonelle satsning, og kommer i tillegg til vårt eksisterende innhold.

Et abonnement gir tilgang til alt innhold og vi har følgende tilbud

1 bruker
NOK 399 pr mnd.
Faktureres kun årlig.
Bestill her

2-5 brukere*
NOK 1 197 pr mnd. / 239 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

6-10 brukere*
NOK 1 999 pr mnd. / 199 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

11-20 brukere*
NOK 2 999 pr mnd. / 149 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

21-50 brukere*
NOK 3 999 pr mnd. / 79 pr bruker pr mnd. Faktureres kun årlig.

Bestill her

* Antallet brukere i abonnementet er låst og splittes ikke opp.