GOD FINANSIERING: Ivar Tollefsen-kontrollerte Heimstaden Bostad har sikret seg gunstig obligasjonsfinansiering-
GOD FINANSIERING: Ivar Tollefsen-kontrollerte Heimstaden Bostad har sikret seg gunstig obligasjonsfinansiering-

Heimstaden Bostad låner til superlav rente

Heimstaden Bostad har lånt 700 millioner euro med 3,5 års løpetid med en rente på 0,625 prosent rente og 500 millioner euro med 6,5 års løpetid til 1,375 prosent.

Publisert

Det var i forbindelse med Heimstaden Bostads kjøp av Akelius’ eiendomsportefølje i Sverige, Danmark og Tyskland at selskapet tok opp en brofinansiering. Nå har selskapet fått på plass en gunstig obligasjonsfinansiering som brukes til å betale ned brolånfasiliteten.

Totalt henter Heimstaden Bostad inn 1,2 milliarder euro i obligasjoner med fastrente. 700 millioner av lånet har en løpetid på 3,5 år og en årlig kupongrente på 0,625 prosent. 500 millioner euro har en løpetid på 6,5 år og en årlig rente på 1,375 prosent.

BNP Paribas, Citi, Danske Bank, Deutsche Bank, ING, J.P. Morgan, Nordea, Nykredit, Svenska Handelsbanken, Swedbank og UniCredit har vært tilretteleggere for obligasjonslånene.

Til sammenligning har svenske Balder og Castellum, som har noen av de laveste finansieringskostnadene i Norden, renter på mellom 1 og 1,4 prosent på sine banklån i svenske kroner med tre års løpetid.

Powered by Labrador CMS