Content

Fremtiden bygges som Lego

Fremtidens bygg setter man sammen som Lego. Med modulære bygg fra Reblock kutter man byggetid, kostnader og miljøbelastninger.

Publisert Sist oppdatert

Reblock presenterer et spennende og godt alternativ til plassbygde og elementbaserte hus og leilighetsbygg. Med modulær bygging ferdigstiller man mindre bygningsdeler som man så frakter og setter sammen på byggestedet.

– Du kan sette sammen ulike moduler slik man ønsker med utgangspunkt i ulike behov og ønskede egenskaper ved bygget. Det er litt som byggeklosser for voksne, sier Linda Simonsen i Reblock.

Forenkler hele byggeprosessen

Modulbygg er nok noe mange først og fremst forbinder med brakker. Men de siste årene har det blitt stadig vanligere å bruke det samme prinsippet også til å bygge store og permanente bygg, som hoteller, kontorbygg, leilighetskomplekser og sykehus.

– Det er ikke rart at modulbygg har blitt mer populært da det forenkler hele byggeprosessen, fra tegnebrettet til et ferdig bygg. Det blir billigere, raskere og mer miljøvennlig, uten at det går utover kvaliteten på byggene, sier Simonsen.

Se flere eksempler på modulbygg her.

Ventelounge for Sundt Air og Avinor: Bygget består av både ventesoner, kontorfasiliteter og kjøkken for gjester og ansatte.
Ventelounge for Sundt Air og Avinor: Bygget består av både ventesoner, kontorfasiliteter og kjøkken for gjester og ansatte.

Den mest åpenbare fordelen med modulbygg er byggetiden. Med modulbygg vil bygget stå ferdig i løpet av noen måneder, mens konvensjonelle bygg kan ta flere år å ferdigstille. Selve monteringen tar bare noen dager, og hvis man velger moduler med ferdig inventar, kan bygget tas i bruk umiddelbart.

Mens grunnarbeidene pågår bygges modulene på fabrikk. Ved å ta flere byggetrinn i samme prosess går produksjonstiden ned betraktelig.

– Ved å jobbe på denne måten sparer man kostnader, tid og miljøbelastning på byggestedet. Og som alle vet, tid er penger!

Standarddeler gir mer fleksibilitet

En annen fordel er standardisering. Med modulbygg trenger man ikke finne opp kruttet på nytt hver gang. Man kan i stedet gjenbruke løsninger fra tidligere prosjekter og konsentrere seg om helheten i bygget.

Moduler forenkler logistikk, kostnadsstyring og kvalitetskontroll, siden mesteparten av byggingen skjer innendørs der modulene lages, og ikke på byggeplassen. Det er også enkelt å legge til, fjerne eller bytte ut moduler senere dersom behovene bygget skal dekke endrer seg.

– Det fine med standardiserte moduler er at de kan tilpasses og settes sammen på mange forskjellige måter. Uansett om man vil ha kjøkken, trapper eller sauna, hjelper vi med å finne løsninger som passer for prosjektet. Bare fantasien setter grenser, sier Linda Simonsen.

Powered by Labrador CMS