OMBYGGING: Nå skal det gamle fabrikken bli til boliger.
OMBYGGING: Nå skal det gamle fabrikken bli til boliger.

Får 66 boliger ut av fabrikken

Startskuddet for å bygge om fabrikken har gått allerede, snart legges leilighetene ut for salg.

Publisert

Sentralt i Solbergelva, åtte kilometer vest av Drammen sentrum, ligger det som en gang i tiden var selve livsnerven i det lille samfunnet ­- Solberg Spinderi. Her har utviklingsselskapet Solberg Spinderi Holding store planer.

Holdingselskapet eies av eiendomsinvestorene Tom Saxegaard, og Lars Nilsen som tidligere var sjef i Block Watne. De har holdt på med dette prosjektet siden 2014, den gangen var det snakk om 80 boenheter.

Nå har de engasjert Lier-baserte POB Entreprenør til å transformere de gamle fabrikklokalene til 51 leiligheter og 15 byhus.

- Vi skal bygge 5.700 kvadratmeter boliger i tillegg 2.000 kvadratmeter fellesarealer, sier prosjektleder Søren Halck Johannsen i en pressemelding.

Boligene i prosjektet som heter Spinderitunet er priset fra 2,6 til drøyt 11 millioner kroner. Leilighetene måler mellom 45 og 163 kvadratmeter, mens byhusene som får to etasjer blir mellom 78 og 118 kvadratmeter.

- Det gir en snittpris på litt over 50.000 kroner kvadratmeteren som er under snittet i Drammen kommunen som helhet. Vi har salgsstart 15. januar, men byggestarten avhenger av salget. Det er satt en frist med vedtak om igangsetting 1. juli, sier prosjektmegler Andreas Johnsrud i DNB Eiendom.

Totalt skal han selges leiligheter for 293 millioner kroner. Johnsrud melder om bra interesse så langt, og forteller om flere henvendelser og møter.

- Vi kommer ikke til å selge noen leiligheter før salgsstart så det blir spennende å se mottakelsen videre. Ut fra interessen hittil vil jeg tro det er et behov for nye boliger i Solbergelva. Hovedsakelig kommer nok kjøperne fra Drammen kommune, men det er også økt tilflytting hit fra nærliggende kommuner og Oslo, påpeker Johnsrud.

- Boligene er organisert som borettslag, hvorfor?

- Fordi det gir en gunstig finansieringsform med blant annet avdragsfrihet, og dessuten står denne modellen sterkt i Drammen. Det er også attraktivt å ha en solid partner som Nedre Buskerud Boligbyggelag med på laget, sier Andreas Johnsrud.