OPP: Lillestrøm Torv er ett av fondets to kjøpesentre.

DNB Scandinavian Property Fund klarte 1,2 prosent i Q1

Eiendomsporteføljens totalavkastning i første kvartal ble samlet 135,5 millioner kroner.

Publisert

DNB Scandinavian Property Fund leverer 1,2 prosent i første kvartal i det de kaller et avventede marked for næringseiendom ifølge en pressemelding.

Avkastningen er godt hjulpet av fondets hotelleksponering i Sverige - som ligger på rundt 15 prosent etter kjøpet av Hotel C i Stockholm i januar.

For eiendomsporteføljen er direkteavkastningen for kvartalet 113 millioner kroner (1 prosent) og netto verdiendring 22,5 millioner kroner (0,2 prosent).

Eiendomsporteføljens totalavkastning første kvartal ble samlet 135,5 millioner (1,3 prosent). Fondets verdijusterte egenkapital per første kvartal var 10 983 millioner, ifølge en pressemelding.

Kontorporteføljen utgjør rundt 70 prosent av porteføljen og viser en tilnærmet flat verdiutvikling i kvartalet. Hovedtyngden av porteføljen er lokalisert i CBD eller i sentrum der fondet er investert.

Bra for hotellmarkedet

– Etter en periode med sterk økonomisk vekst og økt sysselsetting etter pandemien, forventes nå en oppbremsing og svakere sysselsetting. Sysselsettingen i kontoryrker har historisk klart seg bedre i nedturer enn samlet sysselsetting, men vi forventer likevel at den sterke leieprisveksten fra i fjor bremser opp. Samtidig har vi en sterk utvikling mot flytting til sentrum i større byer, og har derfor forventning til fortsatt positiv utvikling i leiepriser i kontorporteføljen, heter det.

Fondets to hoteller hadde en samlet verdiøkning på 1,7 prosent i kvartalet. Innenfor hotellmarkedet økte losjiomsetningen i Norge fra 2021 til 2022 med 64,2 prosent, og med 17,1 prosent mot 2019.

– Det er en meget sterk og rask opphenting fra pandemien. Også hotellbransjen er følsom for endringer i makroøkonomien. Forhold som god balanse mellom ny kapasitet og etterspørsel, et generelt lovende antall bookinger for sommeren og svak kronekurs vil virke positivt for hotellmarkedet i Norge. Mye av den samme positive utviklingen forventes også for hotellmarkedet i Stockholm, står det.

Forventer lavere konsum

Fondets to kjøpesenter - Lillestrøm Torv som de kjøpte av Steen & Strøm i 2016 for eiendomsverdien på ca. 800 millioner og Øyrane Torg i Bergen som de kjøpte av Nistad Gruppen for 600 millioner kroner i 2017 - hadde en tilnærmet flat verdiutvikling i første kvartal.

Omsetningsutviklingen i 2022 var samlet på 9,8 prosent, og for Lillestrøm Torv alene 18,2 prosent.

– Den gode veksten fortsatte inn i januar og februar. Strammere økonomi og lavere spareoverskudd skaper imidlertid forventning om lavere konsum fremover og dermed økt usikkerhet for handelssegmentet, slutter meldingen.

Øyrane Torg omsatte for snaut 45 millioner kroner i 2021, Lillestrøm Torv klarte ca. 525 millioner i 2019.

Powered by Labrador CMS