SOLGT: I fjor høst solgte DNB Liv Kortbyrån 19 og Kortbyrån 20. Dagens salg blir dermed den tredje eiendommen i Stockholm DNB Liv har solgt på kort tid.

DNB livsforsikring selger sentrumshotell til fond

– Dette er en eiendom som har levert svært positive resultater historisk, og det venter vi også fremover, sier kjøperen DNB Scandinavian Property Fund.

Publisert Sist oppdatert

DNB Scandinavian Property Fund har vært på jakt etter gode hotellinvesteringer, og direktør Catrine Gjedebo er svært fornøyd med å ha sikret seg Hotel C Stockholm ifølge en pressemelding.

– Pennfäktaren 10 vil være et godt supplement til vår portefølje, både geografisk og segmentmessig. Beliggenheten og utviklingen i denne delen av Stockholm CBD gjør oss trygge på at dette blir en god investering, sier Gjedebo.

Hotellet ligger like ved T-Centralen i den svenske hovedstaden - i et område som visstnok skal utvikles betydelig de neste ti årene.

Den ca. 14.200 kvadratmeter store hotelleiendommen er leid ut til Nordic-kjeden og har blant annet 367 hotellrom, restaurant og konferanseavdeling.

– Dette er en eiendom som har levert svært positive resultater historisk og det venter vi også fremover, påpeker Gjedebo.

Selger unna

Dette er den tredje eiendommen DNB Livsforsikring har kvittet seg med i dette sentrumskvartalet på kort tid, de forrige var Vasahuset (Kortbyrån 19 og Kortbyrån 20) som i fjor høst ble solgt for ca. tre milliarder svenske kroner. Det dreide seg om et kombinert kontor- og hotellbygg med 21.000 kvadratmeter utleiebart areal.

Salget av Pennfäktaren 10 inngår i det DNB Liv kaller en forsiktig nedvekting av eiendomsporteføljen.

– Markedseksponeringen har medført god interesse og viser at vi har en attraktiv og verdifull eiendomsportefølje, sier investeringsdirektør Anette Hjertø i DNB Liv.

De tre eiendommene ble solgt gjennom en åpen markedsprosess, hva prisen ble er ikke offentliggjort.

– Pennfäktaren 10 passet godt i vår portefølje da den gir økt diversifisering med hensyn til både geografi og segment. Vi deltok derfor i budkonkurransen, og hadde et eget investeringsteam som håndterte kjøpsprosessen, forklarer Gjedebo.

Transaksjonen gjennomføres ved salg av alle aksjene i selskapet Pennfäktaren 10 AB og overtagelse er 10. januar.

Colliers var selgers rådgiver. Juridiske rådgivere var henholdsvis Cederquist for selger og Mannheimer Swartling for kjøper.

Powered by Labrador CMS