Bolig:

ETT AV TO: Dette er utviklerens første prosjekt på feltet, siden kommer det ett til.

Bygger for 150 mill – i første omgang

For åtte år siden var det ingenting annet enn natur i området. I dag er det byens svar på Holmenkollåsen.

Publisert

En drøy kilometer nord for Drammenselva i Hokksund ligger Harakollen, et område som siden 2015 er utviklet til et stort og populært boligfelt. Neste aktør ut er den lokale eiendomsutvikleren Hobbelstad & Rønning med sitt første prosjekt der – 24 boliger fordelt på fire lavblokker i det som heter Lauvtjern Terrasse. Dette er en lokal familieeid entreprenør, eiendomsutvikler og eiendomsforvalter som har holdt på siden 1947.

- Vi er godt i gang og skal være ferdige i løpet av 2023. Alle leilighetene er på 75 kvadratmeter med to soverom. I tillegg får hver enhet to plasser i parkeringskjelleren, sier daglig leder og eier Jorund Rønning Indrelid.

Leilighetene i første salgstrinn er priset fra 4,66 til 5 56 kroner. Når dette delprosjektet som hun anslår vil koste oppunder 150 millioner kroner å utvikle står ferdig, er planen å gå i gang med en tilsvarende, men større utbygging samme sted.

- Dette skal reguleres først så jeg vet ikke hvor mange enheter vi skal bygge der, men det blir nok flere enn 24 enheter. Dessuten blir det en variasjon av størrelser, både mindre og større leiligheter. Det er bygd mange eneboliger og kjedede boliger i Harakollen fra før, og med flere leiligheter favner vi hele boligmarkedet, påpeker hun.

Mange innflyttere

I tillegg til mange lokale kjøpere ser utviklerne i Harakollen også innflyttere.

- Når vi bygger i Hokksund ser vi alltid folk som kommer fra Modum, Kongsberg, Drammen og andre omkringliggende områder. Her får de alt de trenger. Flere eldre flytter for eksempel inn i leiligheter. En god del folk med tilknytning til Hokksund kommer i tillegg hjem etter å ha bodd eller studert ute, dessuten er det flere studenter som velger å bosette seg her. Med 50 minutter til Oslo med toget går det fint an å studere der og bo her, poengterer hun.

Hobbelstad & Rønning bygger blokkene sine i betong, og det er det en god grunn til skal vi tro Rønning Indrelid.

- Vi tenker vedlikeholdsvennlige bygg, blant annet med vinduskarmer i aluminium. Da holdes fellesutgiftene nede over lang tid, sier hun.

Øvre Eiker kommune har ca. 20.300 innbyggere i dag, et antall som skal øke til 21.800 i 2030 og bortimot 25.000 i 2050 ifølge SSB. Fra 2010 til 2020 økte befolkningen med 2.722 innbyggere, eller 16 prosent - de fleste innflyttere. Dette er kanskje den viktigste årsaken til at politikerne i sin tid vedtok boligutbygging blant annet i Harakollen.

Høye priser

Det nye boligfeltet har tatt Hokksund med storm, noe som gjenspeiles i prisene.

- Dette er vår Holmenkollåsen, populært og dyrt. Her ligger prisene fra fire til ni millioner kroner, og den høyeste prisvurderingen jeg har vært med på er 12 millioner. Tomter koster fra 3,5 millioner og oppover. Slike nivåer er ikke vanlig i Hokksund, sier Christine Sjødal i DNB Eiendom.

Hun forteller at det en del folk utenfra bidrar til å heve prisnivået.

- Mange av kjøperne er barnefamilier, folk ser at dette er et fint og barnevennlig område nær marka. Men kjøpere fra Asker og lignende områder har imidlertid mer penger enn mange lokale og er dermed med på å dra opp prisene. Dessuten får de mer for pengene sine her, påpeker hun.

Powered by Labrador CMS