Aktuelt:

DATASENTER: Bulk har slått seg opp på datasentre og landet avtale med AF Gruppen.

Bulk Data Centers sikret seg AF Gruppen

AF Gruppen har valgt Bulk Data Centers som datasenterleverandør.

Publisert

Avtalen innebærer at Bulk vil huse AF Gruppens private skyløsning i sitt datasenter Oslo Internet Exchange (OS-IX) gjennom en samlokaliserings-avtale.

AF Gruppen gjennomfører en “Cloud first”-strategi, men det er ikke alle systemer og applikasjoner som egner seg for offentlige skyløsninger. Derfor har selskapet valgt en hybrid-løsning med Microsoft Azure kombinert med en privat sky.

– Vi setter pris på Bulks evne til å jobbe i vårt tempo gjennom prosessen for å levere et topp sikkerhetsnivå. Vi trengte en plan for å utnytte samlokalisering, styrke sikkerheten og beholde muligheten til å skalere fremover. OS-IX var vårt førstevalg, og Bulk-teamet hjalp til med å få det til, sier Glenn Hagelund, CISO / Leder Drift & Arkitektur i AF Gruppen.

OS-IX er Norges best tilkoblede datasenter, drevet av fornybar energi. Det 23.500 kvm store anlegget tilbyr skalerbar og pålitelig kapasitet som støtter fremtidige utvidelser. Senteret gir tilgang til mer enn 60 forskjellige nettverk og sky-leverandører, samt ledende nasjonale og nordiske IX-leverandører og Tier 1-kommunikasjons-operatører. Med Fortum Fiber koblet til OS-IX, annonsert i mars, vil AF Gruppen bruke tilgjengelig mørk fiber for å etablere stabile, lav-latens og ultrasikre alternativer for datatransport tilbake til hovedkontoret.

– Vi er glade for tilliten AF Gruppen har vist oss ved å velge våre toppmoderne, skalerbare løsninger for samlokalisering, som vil støtte deres voksende hybridsky-behov. OS-IX gir AF Gruppen fleksibilitet til fremtidig vekst, et høyt nivå av fysisk sikkerhet og tilgjengelig mørk fiber, sier Gisle Eckhoff, Executive Vice President og leder for Bulk Data Centers.

Powered by Labrador CMS