Aktuelt:

STORT: Hotellet får en sentral plassering i den nye bydelen og blir med 305 rom det største i Nord-Norge.
STORT: Hotellet får en sentral plassering i den nye bydelen og blir med 305 rom det største i Nord-Norge.

Blir det største hotellet i Nord-Norge

Med 305 rom og 16.500 kvadratmeter får hotellet en fremtredende plass i den nye bydelen som nå er under bygging.

Publisert Sist oppdatert

Vervet, det gamle skipsverftet i Tromsø som nå er i ferd med å forvandles til en splitter ny bydel, skal fylles med leiligheter, restauranter, kafeer, utesteder og butikker. Der skal dessuten Scandic etablerer Nord-Norges største hotell, ifølge en pressemelding.

Torsdag ble avtalen mellom Scandic Norge og gårdeier Totaleiendom signert.

- Vi har stor tro på Tromsø som destinasjon, og dette hotellet blir spydspissen i et spennende byutviklingsprosjekt, sier Wendel Holdener som er kjedens direktør for forretningsutvikling og tekniske tjenester.

Hotellet med12 etasjer høyt skal stå klart vinteren 2024/2025, primært rettet mot ferie- og fritidsreisende selv om ambisjonen er også at dette skal bli et naturlig samlingspunkt for byens befolkning. I tillegg til rommene blir det også kurs- og konferansefasiliteter til 350 personer.

I tiende etasje er det planlagt skybar og restaurant, på bakkeplan blir det restaurant og frokostsal .

Inspirert av ekspedisjonene

Bydelen og hotellet er sterkt inspirert av fangst-, forsknings- og turistekspedisjonene til arktiske og antarktiske strøk på tidlig 1900-tall. Da Roald Amundsen planla sin ekspedisjon mot Nordvestpassasjen, kjøpte han jakten Gjøa i Tromsø og ga skipsverftet i oppdrag å forsterke fartøyet.

Eiendomssjef Ørjan Ånesen hos Totaleiendom er glad for å ha kommet til enighet med hotellkjeden og beskriver hotellet som den siste brikken i arbeidet med å gjøre Vervet til en komplett bydel.

- Vervet har vært en kjempesuksess til nå, og vi har lykkes med å skape god aktivitet i bydelen. Med etableringen av hotellet håper vi å ta ytterligere steg. Vi ønsker å gi noe tilbake til Tromsøs befolkning gjennom alt vi foretar oss her, påpeker han.

Selve byggingen starter etter planen om seks måneder.

Powered by Labrador CMS