Aktuelt:

TILFELDIG OFFER: - Etter svindelforsøket har vi tatt grep, sier den Oslo-baserte eiendomsaktøren som ble utsatt for fusk med styreprotokoller. Ill. foto.
TILFELDIG OFFER: - Etter svindelforsøket har vi tatt grep, sier den Oslo-baserte eiendomsaktøren som ble utsatt for fusk med styreprotokoller. Ill. foto.

Ble forsøkt svindlet: - Det var ubehagelig mens det stod på

- Vi har i ettertid tatt våre forholdsregler, sier en av aktørene som ble utsatt for svindel med styreprotokoller.

Publisert

Tidligere denne uken omtalte Estate Nyheter at Oslo statsadvokatembeter har tatt ut tiltale mot en mann i 30-årene, etter at han skal ha forsøkt å sikre seg signaturrett over flere selskaper.

Svindelen skal ha skjedd ved at han oversendte falske styreprotokoller til Enhetsregisteret i Brønnøysund, som viste at han var gitt signaturrett i de aktuelle firmaene. Totalt er det snakk om fem forskjellige selskaper, hvorav to av disse er eiendomsselskaper.

Ble kontaktet av Brønnøysund

Ledelsen i et av disse eiendomsselskapene kan nå fortelle at svindelen skapte en del bryderi.

- Vi ble kontaktet av Brønnøysundregistrene. De hadde mottatt flere lignende protokoller som gjaldt andre selskaper og fattet mistanke om at noe ikke stemte. Svindelforsøket ble altså stoppet før det fikk noen reell påvirkning for vårt tilfelle.

Den aktuelle virksomheten i Oslo kontrollerer flere eiendomsselskaper med flere kjente eiendomsaktører på eiersiden.

- Etter henvendelsen fra Brønnøysundregistrene bekreftet vi at protokollen ikke var reell, og viste til at påståtte endringer ikke var tatt opp verken i styret eller på generalforsamling, at de ikke var signerte og så videre.

Styreleder var også involvert i den påfølgende dialogen. Det ble avklart at personen som hadde gjort dette ikke hadde noen tilknytning til selskapet eller hadde kjennskap til noen av de ansatte.

- Det var greit for oss å få avklart det. På den måten skjønte vi at vi var et tilfeldig offer.

Selskapet tok deretter kontakt med politiet, som fulgte opp saken videre. Forholdet ble også anmeldt.

Har lagt på ekstra beskyttelse

Etter svindelforsøket har eiendomsselskapet lagt inn ekstra kontroller for å unngå lignende saker.

- Det første vi gjorde, var at vi gikk gjennom alle selskapene vi har under forvaltning, og sjekket ut at det ikke hadde skjedd noe annet tull. Deretter satte på ekstra beskyttelse, som i korthet går ut på at nøkkelpersoner varsles om noen ønsker å åpne konto eller foreta endringer.

- Er dette noe du anbefaler andre å gjøre?

- Det har fungert godt for oss, men hver enkelt får vurdere hvilke tiltak de bør gjøre. Vi har i tillegg lagt inn ekstra gjennomganger av selskapene, og sjekker nå ganske ofte at alt er som det skal.

Representanten for selskapet oppsummerer saken slik:

- Det var ubehagelig mens det stod på, ikke minst fordi vi ikke visste omfanget. Samtidig må vi berømme Brønnøysundregistrene for måten de håndterte det. Det gjør at man får tiltro til systemet, avslutter han.

Powered by Labrador CMS