FORNØYD: Patrik Hall (tv) i Heimstaden Bostad er fornøyd med dealen med Heimstaden AB og styreleder Axel Brändström i Heimstaden, som også er Head of Real Assets at Alecta.
FORNØYD: Patrik Hall (tv) i Heimstaden Bostad er fornøyd med dealen med Heimstaden AB og styreleder Axel Brändström i Heimstaden, som også er Head of Real Assets at Alecta.

Blar opp 3 milliarder for Heimstadens driftsorganisasjon

Heimstaden Bostad kjøper driftsorganisasjonen til Heimstaden AB.

Publisert Sist oppdatert

Heimstadens driftsorganisasjon har 3.000 ansatte i ni land og står for den lokale driften av Heimstaden Bostads eiendommer og sentrale IT-tjenester. Heimstaden Bostad betaler 3 milliarder svenske kroner for organisasjonen, og forventer årlige innsparinger på 130 millioner kroner etter oppkjøpet. Heimstaden AB eier 44,2 prosent av aksjekapitalen i Heimstaden AB og 50,1 prosent av de stemmeberettigede aksjene.

Samtidig forlenger Heimstaden Bostad forvaltningsavtalen med Heimstaden inntil 2047. Årlig cash flow for Heimstaden AB vil bli redusert med 150 millioner kroner.

Transaksjonen og avtalene ble forhandlet frem av Heimstaden AB og de største institusjonelle eierne i Heimstaden Bostad og godkjent av styret og alle aksjonærene.

– Heimstaden Bostad er vår klart største investering med kundefokusert drift i ni europeiske land. Vi er fornøyd med at Heimstaden Bostad tar eierskap til driften og at Heimstaden AB er sikret som forvalter i 25 år, sier Axel Brändström, Head of Real Assets at Alecta and Board Member of Heimstaden Bostad.

– Med den størrelsen vi har nådd og kostnadsbesparelsene som er tilgjengelig, er det en naturlig utvikling at den operasjonelle organisasjonen nå blir en del av Heimstaden Bostad. En vinn-vinn for begge parter og med Heimstaden som en permanent forvalter, kan vi sammen investere i langsiktig kvalitet og Friendly Homes. Jeg er veldig fornøyd, sier Patrik Hall, CEO of Heimstaden and Heimstaden Bostad.

Powered by Labrador CMS