Det er inngått leieavtaler med mål om innflytting årsskifte 2021. (Foto: Google Street View)
Det er inngått leieavtaler med mål om innflytting årsskifte 2021. (Foto: Google Street View)

Vil rive nok et kjempebygg i Oslo sentrum

Her skal Entra oppføre et nytt kontorbygg på 19.300 kvadratmeter fordelt på 10 etasjer.

Publisert

I januar skrev Estate Nyheter at Entra ikke er fornøyd med Universitetsgata 2, og vurderer å rive hele eller deler av eiendommen. Nå ønsker det børsnoterte selskapet også å rive Universitetsgata 7-9 like ved. På vegne av Entra har Alt. arkitektur anmodet om en forhåndskonferanse hos Plan- og bygningsetaten (PBE) for denne eiendommen.

Prosjektet består av et nybygg på ca. 19.300 kvadratmeter BTA fordelt på 10 etasjer i henhold til vedtatt reglering. I tillegg kommer to etasjer under terreng på ca. 2.800 kvadratmeter. Kontorbygget er prosjektert av Aarhus-baserte Cubo Arkitekter.

Rivearbeider er planlagt igangsatt sommeren 2018.

Universitetsgata 7-9 skal også ivareta felles adkomst for deler av kvartalet med varelevering og renovasjon fra kjeller. Innkjøring til kjeller er fra Universitetsgata.

– Det er inngått leieavtaler med mål om innflytting årsskifte 2021, skriver Alt. arkitektur til PBE.

Som Estate Nyheter skrev i september 2016, har Advokatfirmaet Hjort signert en 10-årig leiekontrakt med Entra i nettopp Universitetsgata 7-9 på 5.100 kvadratmeter.

Ifølge henvendelsen til PBE planlegger Entra å sende søknad om rammetillatelse i slutten av januar. Rivesøknad er vurdert som en egen ett-trinns søknad for at disse arbeidene kan påbegynnes uavhengig av rammesøknaden for Universitetsgata 7-9.

– Det er et omfattende tiltak Entra skal i gang med, fastslår Alt. arkitektur, som ønsker tilbakemelding fra PBE om «hvordan en søknadsprosess best kan tilrettelegges med hensyn til ønsket framdrift og avhengigheter».

Universitetsgata 7-9 har også fasade mot Pilestredet. På den andre siden av denne gaten (St. Olavs Plass 5) vurderer Aberdeen Asset Management å rive hele bygget på 16.531 kvadratmeter.

 

Powered by Labrador CMS