LEI AV SKJEGGKRE: Sverre Bjerkeli, administrerende direktør i Protector.
LEI AV SKJEGGKRE: Sverre Bjerkeli, administrerende direktør i Protector.

Vil ikke lenger forsikre mot skjeggkre

Og Protector mener det ikke lenger er grunnlag for verditap på boliger begrunnet av skjeggkre.

Publisert Sist oppdatert

Protector Forsikring ASA ga mandag en uttalelse relatert til en vesentlig økning av varslede krav innenfor boligselgerforsikring som følge av tilstedeværelse av skjeggkre i solgte boliger. Økt forekomst av insektet skjeggkre i norske boliger har påført forsikringsselskapet Protector et tap på 146 millioner kroner.

Dagens rettspraksis legger til grunn at skjeggkre kan føre til et verditap på boligen som kreves dekket av selger.

LES OGSÅ: Denne kaster skygger over Oslos boligmarked

Onsdag opplyser Protector at de vil utfordre denne praksisen. Bakgrunnen for dette er ifølge forsikringsselskapet at skjeggkre ikke gjør skade på mennesker, dyr eller bolig.

– Skjeggkre spres lett og finnes i dag i så mange norske offentlig bygg, skoler, barnehager, kontorbygg, hoteller, boliger mv at den etter Protectors syn må anses som normalt hjemmehørende i det norske innemiljø på linje med andre insekter, opplyser Protector.

Protector mener også at den samme bolig som er solgt med og uten opplysninger om skjeggkre oppnår lik pris. Det står i skarp kontrast til synspunktet hos andre, som mener boligverdien reduseres med 25 prosent ved forekomst av skjeggkre. 

– Protector vil umiddelbart endre skadeoppgjørspraksisen for nye skader i tråd med denne oppfatningen. Av forsiktighetshensyn vil det i tillegg bli unntatt i vilkårene, opplyser forsikringsselskapet.

Ytterligere informasjon vil bli gitt ved investorpresentasjon for Q3 som finner sted fredag 26. oktober 2018.

Powered by Labrador CMS