SOLGT: Denne eiendommen i Rjukan er en av de som er kjøpt av det svenske selskapet Tre Kronor.
SOLGT: Denne eiendommen i Rjukan er en av de som er kjøpt av det svenske selskapet Tre Kronor.

Svensker kjøper norsk handelsportefølje

Norge er populært hos våre svenske venner. Nå har nok et svensk eiendomsselskap kjøpt sine første eiendommer i Norge.

Publisert Sist oppdatert

Det er det svenske eiendomsselskapet Tre Kronor Property Investment som har vært på norskehandel. Selskapet ble satt opp av Catella i fjor høst. Porteføljen de nå har kjøpt består av 13 handelseiendommer fordelt over store deler av Norge, fra Mandal i sør til Båtsfjord i nord.

– Tre Kronor er et eiendomsselskap innen dagligvarehandel og dette er vårt første kjøp i Norge, sier Michael Johansson i Tre Kronor.

– Kjøpet er i tråd med vår ambisjon om å vokse i Norden innen dagligvaresegmentet, sier Johansson.

Har kjøpt mye

I tillegg til de tretten handelseiendommene i Norge kjøpte de også fire eiendommer i Sverige. Samlet pris er på cirka 495 millioner svenske kroner. Hvor stor andel av dette de norske eiendommene står for er ikke kjent.

Selger er H.I.G. Capital. H.I.G. Capital, med base i Miami, er et ledende globalt private equity-selskap som investerer i alternative aktivaklasser. De har de senere årene kjøpt flere eiendommer i Norge og var blant annet medinvestor da Realcapital Investor i fjor kjøpte Vitaminveien 1.

Selger videre

H.I.G. Capital kjøpte i 2015 en større portefølje av handelseiendommer bestående av 16 eiendommer med et samlet areal på 34.200 kvadratmeter. Prisen var ikke kjent da H.I.G. kjøpte i 2015, men det ble spekulert i rundt 300 millioner kroner.

Nå har de altså solgt deler av porteføljen videre. Porteføljen som består av 13 eiendommer er på tilsammen 24.400 kvadratmeter. Det som er solgt er tre eiendommer i Bergen, én i Mandal, én i Halden, to i Rjukan, én i Drammen, én i Nesodden, én i Sørreisa, én i Båtsfjord, én i Rognan og en på Gjøvik. Store leietakere er Norsk Butikkdrift (Coop) og NorgesGruppen.

Advokatfirmaet Selmer har vært juridisk rådgiver ved kjøpet i Norge. Det er SPG Corporate Finance og advokatfirmaet Haavind som var selgers rådgiver.