Kjøpte av Pareto

Et Arctic Securities-syndikat har kjøpt en større kontoreiendom på Grorud.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Den aktuelle adressen er Rosenbergveien 15 (bilder) ved Grorud senter, der blant annet Distriktspsykiatrisk senter (DPS) Groruddalen holder til. DPS Groruddalen har lagt flesteparten av de polikliniske tilbudene til Rosenbergveien og Jerikoveien i Oslo.

Tidligere holdt REMA 1000 hus i første etasje i Rosenbergveien 15, men bygget var i 2011-2012 gjennom en større oppussing. Pareto kjøpte eiendommen i 2011 for 250 millioner kroner på en forward-kontrakt, der selgeren hadde stått for oppussingen.

Ahus er største leietaker i Rosenbergveien 15 med 83 prosent av leien i den 9434 kvadratmeterstore eiendommen. Leieavtalen mellom Ahus og selgeren Pareto var i sin tid på 20 år. Gjenværende leieperiode er nå på 16,5 år. Med på eiendommen følger også 135 parkeringsplasser.

Rosenbergveien 15 har dessuten et anslått utbyggingspotensial på 4920 kvadratmeter BTA. Reguleringsplanen åpner for å utvide bygningen ved et større behov.

Malling & Co skriver i sin seneste markedsrapport at prisen i transaksjonen er på 325 millioner kroner. Etter det NE nyheter har grunn til å tro, ligger netto direkteavkastning (nettoyield) i området 5,5 prosent.

Powered by Labrador CMS