Kjøper ”halve Moss” for ca. en milliard

Mosselukta var ikke noe hinder for det største eiendomssalg i Moss’ historie: Höegh Eiendom har kjøpt hele celluloseanlegget til Peterson-konsernet pluss tilhørende skog og eiendommer for ca. en milliard kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Dette er Höegh Eiendoms største investering så langt. De har fløyet høyt de siste par årene på smart eiendomsutvikling og god timing i et stigende marked. De er store på Skøyen. Nå blir de grever av Moss.

Solgt på dagenDet var de nye eierne av konsernet som solgte unna samtlige av Peterson-eiendommene. Avtalene sikrer Peterson en evigvarende tilbakeleieavtale for papirproduksjonen, opplyser Moss Avis.– Denne løsningen styrker driften av Peterson, sier styreleder Terje Haglund i Peterson. Heller ikke klubblederen er bekymret for papirproduksjonen, leser vi i Moss Avis.Haglund avviser på det sterkeste at eiendomssalget er et ledd i en fremtidig avvikling av papirproduksjonen i Peterson. Han bedyrer at han som representant for den nye eierkonstellasjonen har til hensikt å opprettholde driften i Peterson i mange år framover. Salget var nødvendig for en refinansiering av bedriften og inngår som en del av en nødvendig restrukturering av virksomheten. Vi skaffer oss finansiell handlefrihet, sier Haglund til Moss Avis.

Taus om salgssummenVed årsskiftet hadde det hardt pressete Peterson-konsernet en rentebærende gjeld på 700 millioner kroner, en gjeld Peterson hadde store problemer med å betjene. Hvor mange millioner Höegh Eiendom måtte ut med for å få hånd om eiendomsmassen, vil ingen av partene ut med. Da de daværende eierne i Mollatt-familien i januar lanserte salg av Konventionsgården, Verket og utbyggingsområdet i Sponvika, var håpet å dra inn 70 millioner kroner. I tillegg til de tre eiendommen får Höegh Eiendom altså nå med seg hele fabrikkområdet på opp mot 140 mål. I tillegg kommer bl.a. LNF-områder og areal for annen virksomhet. I alt berører salget rundt 600 mål og 75.000–80.000 kvadratmeter eiendomsmasse. Det antydes en totalsum på i underkant av én milliard kroner.Administrerende direktør i Höegh Eiendom Erik Lund og Jan Erik Kristiansen lover at både Verket og Konventionsgården skal bli tatt godt hånd om.

Vil utvikle boligerAdm. dir. Erik Lund i Höegh Eiendom sier til NæringsEiendom at potensialet for avkastning først og fremst ligger i en eiendom på 140 mål nedenfor Sponvika der det vil bli prosjektert boliger med tilhørende service. Han vil ikke kommentere påstanden om at de har betalt nesten en millard kroner for eiendommene i Moss.

Powered by Labrador CMS