Bygger Papirbredden 3

Byggingen av 10 500 kvadratmeterstore Papirbredden 3 koster 153 millioner kroner.

Publisert Sist oppdatert

Dette er en artikkel fra NE nyheter, som nå er blitt til Estate Nyheter. Redaksjonen.

Det er Strøm Gundersen AS, der AF Gruppen er hovedaksjonær, som er valgt av Papirbredden Eiendom AS som entreprenør. Avtalen gjelder oppføring av et kontorbygg på ca. 10 500 kvadratmeter netto utleieareal og vil når det står ferdig inneholde kontorlokaler og parkeringskjeller.

Foss & Co Næringsmegling har fått i oppdrag å fylle opp lokalene. Bygget (se illustrasjon) blir et flerbrukerbygg i syv etasjer og vil ha seks kontoretasjer, samt en mindre takterrasse.

Hver etasje er i snitt på 1500 kvadratmeter. Det blir passivhusstandard og en avansert energisentral med varmepumpe, samt kjøling fra GEO-brønner.

Papirbredden 3 får felles takterrasse med tvillingbygget Papirbredden 2 og også en felles kantine. Papirbredden 2 stod ferdig sommeren 2011.

Kontrakten denne gangen er ifølge en børsmelding en samspillsentreprise og har en verdi på 153 millioner kroner, eksklusive moms, eller moderate 14 570 kroner kvadratmeteren. Byggearbeidene starter høsten 2014, og planlagt ferdigstillelse er tredje kvartal 2015.

Strøm Gundersen AS har tidligere bygget Papirbredden 1 og 2 for Papirbredden Eiendom AS, som er eid av Entra Eiendom og Drammen kommune.

 Illustrasjon: LPO Arkitekter AS

Powered by Labrador CMS