POSITIVT: – Et veldig positivt bidrag til Kvadraturen, skriver A-LAB til PBE.

Vil ha 2 000 studenter i Kvadraturen

Høyskolen Kristiania og AVA Eiendom AS håper på en løsning i Kirkegata 23-25. Det forutsetter riving av eksisterende bebyggelse.

Publisert Sist oppdatert

I november 2017 gikk Realia ut i markedet med et leiesøk på 80-100 000 kvadratmeter på vegne av Høyskolen Kristiania. Målsettingen er å samle virksomheten under ett tak, og aller helst i Kvadraturen, hvor høyskolen holder til i dag.

Plan-og bygningsetaten (PBE) har tidligere uttalt at Høyskolen Kristiania er viktig for Kvadraturen, men at det er utfordrende å finne lokaler på opptil 100 000 kvadratmeter i dette området.

Nå kan det imidlertid gå mot en løsning i Kirkegata 23-25. På vegne av AVA Eiendom AS har A-lab bestilt forhåndskonferanse hos PBE for eiendommen. Av henvendelsen fremgår det at selskapet vil å rive eksisterende bebyggelse.

Les også: – Har potensial til å bli en av Oslos flotteste eiendommer 

– AVA Eiendom ønsker å etablere en høyskole i Kirkegata 23-25. Høyskolen Kristiania vurderer å opprette sin hovedbase for undervisning her, og dette betyr rundt 2 000 studenter til området. Et veldig positivt bidrag til Kvadraturen slik vi ser det, skriver arkitektselskapet til PBE.

Det har tidligere vært avholdt en forhåndskonferanse samt en befaring sammen med etaten for å kartlegge rammene for tomten. A-lab «kan ikke se at det ble konkludert i denne prosessen og ønsker derfor å følge opp slik at vi kan få på plass etterspurte avklaringer».

– Det som er mest kritisk, er å få klarhet i er spørsmål vedrørende høyder og etasjer, påpeker arkitektselskapet.

På hjemmesiden til AVA Eiendom omtales Kirkegata 23-25 som en sentral kontoreiendom med handelsarealer på gateplan, kun et steinkast unna Karl Johans gate.

– Eiendommen har et spennende utviklingspotensial, og et eget parkeringshus i underetasjen.

Høyskolen Kristiania ble grunnlagt i 1914, og tilbyr utdanning i Oslo, Bergen og på nett. Det er en akkreditert høyskole med 10 000 studenter, 500 ansatte, drøyt 800 millioner i omsetning og over 100 studieprogrammer. Ambisjonen er å bli Norges første private arbeidslivsuniversitet, en forlengelse av høyskolens stadig tettere bånd til arbeidslivet.

Se Estate Play om sosialt entreprenørskap og episoden Ansett en Mama for lunch her:

Powered by Labrador CMS