Nyhter

Store gårdeiere skrur ned husleien

Reitan-familiens eiendomsselskap, E.C. Dahls Eiendom og Ivar Koteng innfører løsninger med utsatt eller redusert husleie.

TAR TAP FOR Å UNNGÅ ENDA STØRRE TAP: Ivar Koteng.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Korona-situasjonen har ført til store konsekvenser for enkelte leietakere. Ivar Koteng, en av Trondheims største eiendomsbesittere, tar nå grep.

– Vi kommer til å se nøye på tiltak for å redusere kostnadene for de bransjene som får det tøft, og har allerede satt i gang med det. Vi blir enig litt etter hvordan situasjonen er. Alt fra utsatt leie, til redusert og ingen leie, sier Ivar Koteng til Nidaros.

Det er klart at dette vil medføre tap for eiendomsselskapet og av Koteng anslås det til 5-7 millioner kroner i kvartalet.

– Vi må få avklart situasjonen så fort som mulig. Det er slitsomt å ikke vite, og vi ønsker å hjelpe. På lengre sikt er dette hjelp til selvhjelp. Vi er jo avhengig av å ha leietakere, og få en by som kan få evnen til å blomstre igjen, sier Koteng videre til Nidaros.

LES OGSÅ: Tjente 150 millioner i 2018 (+)

Også Reitan-familien
Reitan-eide E.C. Dahls Eiendom innfører også løsninger med utsatt eller redusert husleie for enkelte leietakere.

– Vi har ikke noen løsning der vi skjærer alle over en kam, men vi skjønner at leien blir et spørsmål som vi må adressere, sier administrerende direktør Svein Erik Nordbotten til Adresseavisen.

E.C Dahl har rundt 500 ulike leieforhold i Trondheim. Selskapet vil gjøre enkeltvurderinger, der det for enkelte kan bli aktuelt å sette leien ned til null i en periode.

Senter-utleiere behøver ikke rystes av Malvik-dommen (+)
Juss
Koronaeffekten på eiendomsmarkedet
Aktuelt
Suksess i den leilighetsløse bygda
Bolig
Etablerer reiselivsgigant mens korona herjer (+)
Transaksjoner
Dyreste i Stavanger
Bolig
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Fører digital handelskrig mot korona – og det funker (+)
Aktuelt
Ansett en Mama for lunch
Play
Eiendomsaktører og regjeringens støttepakke (+)
Juss
Boligprisene faller
Bolig

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.