STORE SUMMER: Byplanlegger Martin Rasch Ersdal i Grape Architects forteller om et svært høyt grunneierbidrag på Filipstad.

Skyhøyt grunneierbidrag på Filipstad

Grunneierne på Filipstad må bla opp 6900 kroner per kvadratmeter i grunneierbidrag.

Publisert Sist oppdatert

Det forteller Martin Rasch Ersdal i Grape Architects. Han var sist onsdag tilhører under et seminar om områdereguleringen for Filipstad. Seminaret var i regi av en arbeidsgruppe nedsatt av byutviklingsutvalget, og i grunneiernes presentasjon kom det frem at partene hadde forhandlet seg frem til et grunneierbidrag på 6900 kroner per kvadratmeter BRA.

Oslo Havn og Bane NOR Eiendom er de to sentrale grunneierne innenfor områdereguleringen på Filipstad. Grunneierbidraget på 6900 kroner per kvadratmeter skal innfris ved igangsettelsestillatelse for tiltak innenfor planen.

– Det ble i deres eget innlegg nevnt at dette er et høyt tall, og at tallet også var spesifikt knyttet til byrådets alternativ. Det ble påpekt at dersom det fra politisk hold ville komme forslag om endringer som reduserte utnyttelse, ville dette medføre en potensiell reforhandling av grunneierbidraget, sier Rasch Ersdal.

Avtalen er inngått som en prinsippavtale og forslaget til avtale vil behandles i finanskomiteen, parallelt med behandling av reguleringsplanen.

Lytt til Estate Podcast i samarbeid med DNB her, med diskusjoner om boligutviklerne har hatt det for lett og om det bygges nok boliger til å stagge en boligprisoppgang.

Powered by Labrador CMS