Utvikling

Skyhøyt grunneierbidrag på Filipstad

Grunneierne på Filipstad må bla opp 6900 kroner per kvadratmeter i grunneierbidrag.

STORE SUMMER: Byplanlegger Martin Rasch Ersdal i Grape Architects forteller om et svært høyt grunneierbidrag på Filipstad.
FacebooktwitterlinkedinmailFacebooktwitterlinkedinmail

Det forteller Martin Rasch Ersdal i Grape Architects. Han var sist onsdag tilhører under et seminar om områdereguleringen for Filipstad. Seminaret var i regi av en arbeidsgruppe nedsatt av byutviklingsutvalget, og i grunneiernes presentasjon kom det frem at partene hadde forhandlet seg frem til et grunneierbidrag på 6900 kroner per kvadratmeter BRA.

Oslo Havn og Bane NOR Eiendom er de to sentrale grunneierne innenfor områdereguleringen på Filipstad. Grunneierbidraget på 6900 kroner per kvadratmeter skal innfris ved igangsettelsestillatelse for tiltak innenfor planen.

– Det ble i deres eget innlegg nevnt at dette er et høyt tall, og at tallet også var spesifikt knyttet til byrådets alternativ. Det ble påpekt at dersom det fra politisk hold ville komme forslag om endringer som reduserte utnyttelse, ville dette medføre en potensiell reforhandling av grunneierbidraget, sier Rasch Ersdal.

Avtalen er inngått som en prinsippavtale og forslaget til avtale vil behandles i finanskomiteen, parallelt med behandling av reguleringsplanen.


Lytt til Estate Podcast i samarbeid med DNB her, med diskusjoner om boligutviklerne har hatt det for lett og om det bygges nok boliger til å stagge en boligprisoppgang.

Nesten hele hyttefeltet til 200 mill forsvant på et blunk
Aktuelt
800 boliger. Minst 3 milliarder kroner (+)
Bolig
Bygger næringsbygg til over 200 mill
Aktuelt
Oslo Finans med ansettelser
Karriere
Höegh utvider styret
Karriere
Ikke gå glipp av noe! Meld deg på nyhetsbrev her!
Malling med digital storsatsing
Tech
– Gjeninnfør momsfritaket på offentlig infrastruktur
Aktuelt
Har registrert feil i eiendomsskatten i Oslo
Bolig
UtviklingsABC – Del 3 – Innledende om kjøp av utviklingseiendom
Juss

Motta gratis nyhetsbrev fra estate

Få eiendomsnyheter alle hverdager, pluss en oppdatering over ukens viktigste og mest leste saker fra eiendomsbransjen hver lørdag.