ENESTYRE: Statssekretær Magnus Thue i Næringsdepartementet er enig i at det ikke burde være mulig å sette seg inn som et enestyre i et aksjeselskap en ikke har tilknytning til.

Departementet skal se på rutinene etter selskapssvindel

Etter at Estate Nyheter avdekket hvor lett det er å svindle et aksjeselskap, skal Næringsdepartementet se på dagens rutiner i Brønnøysundregistrene.

Publisert Sist oppdatert

Mandag avslørte Estate Nyheter at hvem som helst kan logge seg på Altinn og sette seg inn som enestyre i et aksjeselskap som tilhører andre. Deretter kan vedkommende opptre på selskapets vegne. I Bygdøy Alle 14 AS tok den fiktive styrelederen opp et lån på 500 000 kroner i Santander Consumer Bank.

Les mer om saken her: Så lett er det å svindle et aksjeselskap

Brønnøysundregistrene har bekreftet overfor Estate Nyheter at det er mulig å sette seg inn som enestyre i et aksjeselskap man ikke har noen tilknytning til. Foretaksregisterets kontroll utføres på grunnlag av de innsendte dokumentene, og kan således karakteriseres som en formalkontroll.

Brønnøysundregistrene sender riktignok et brev til eksisterende styreleder hvis hele styret byttes ut samtidig med at det meldes om endring av forretningsadresse. Men hvis forretningsadressen forblir uforandret, får ikke styreleder beskjed.

Les også: Brønnøysundregistrene bekrefter fremgangsmåte for AS-svindel

Statssekretær Magnus Thue i Næringsdepartementet er enig i at det ikke burde være mulig å sette seg inn som et enestyre i et aksjeselskap en ikke har tilknytning til.

– Dette fordrer imidlertid at det sendes inn en forfalsket generalforsamlingsprotokoll, noe som er straffbart. Når det er sagt, vil vi ta opp problemstillingen med Brønnøysundregistrene og se på dagens rutiner på dette området, sier Thue.

Les også: Bonum ført bak lyset i Bygdøy allé

DETTE ER SAKEN:

– Fredag den13. desember skrev Estate Nyheter at den bedrageridømte eks-politimannen Sturle Ingemann Sandnes var sentral da et lite aksjeselskap ville kjøpe Bygdøy allé 14 av eiendomsutvikleren Bonum.

– Selskapet bladde aldri opp de avtalte 66 millionene, og senere ble det sendt en falsk melding til Brønnøysundregistrene om at styret i eierselskapet Bygdøy Alle 14 AS skulle skiftes ut.

Powered by Labrador CMS